ESPANYOL
Esports 22/12/2013

L'Espanyol es regala una golejada contra el Valladolid per acabar l'any (4-2)

Els blanc-i-blaus, molt superiors, s'han avançat amb un gol de Sergio García de penal al minut 4. Stuani (2) i Víctor Sánchez han completat la golejada

Martí Molina
Els jugadors de l'Espanyol celebren el gol de penal de Sergio García

Cornellà de LlobregatNo hi ha millor manera per acabar l'any que fer-ho amb una victòria contundent i a casa. L'Espanyol ha acomiadat el 2013 amb un triomf contundent sobre el Valladolid (4-1) i queda a la zona tranquil·la de la classificació. Ha estat un partit que ha començat de la millor manera possible per als blanc-i-blaus, amb un penal matusser i clar de Javi Rueda a Stuani. Al minut 4, Sergio García no ha perdonat (ha xutat a l'escaire) i ha avançat el conjunt blanc-i-blau.

Amb avantatge, els de Javier Aguirre han volgut gestionar l'enfrontament, procurant que es jugués el màxim de temps possible a terreny de ningú. La inèrcia del gol tan sols ha durat uns minuts, ja que el Valladolid de seguida s'ha fet amb el control de la pilota. Tot i això, els castellans gairebé no han arribat a la porteria de Kiko Casilla. I quan ho han fet, ha estat en accions individuals i poc perilloses. Per postres, Ebi s'ha lesionat al minut 20.

L'Espanyol no ha tingut molta possessió, però quan ha tingut la pilota l'ha mogut amb velocitat. I ha estat precisament aquest ritme el que ha originat el segon gol: després de moure l'esfèrica a la frontal, Sergio García s'ha inventat una obertura per a Stuani, a la dreta, que l'uruguaià ha aprofitat per marxar amb un xut creuat (37').

El partit era clarament favorable als blanc-i-blaus, que haguessin pogut fer el tercer en un contraatac de llibre en què Córdoba ha preferit xutar en comptes de cedir per un Sergio que estava ben sol. Tot i que els locals també han tingut un ensurt, en un desajust defensiu i una pilota a l'espai que no ha sabut aprofitar Óscar: Kiko Casilla, molt atent, li ha guanyat la partida a l'un contra un.

La segona part ha començat amb un Espanyol molt actiu, amb ganes d'anar per feina i matar el partit. I els d'Aguirre han tingut arribades de sobra per fer aconseguir el tercer gol, tot i que tan sols hi ha hagut una ocasió clara, en un mà a mà entre Sergio i Mariño que ha acabat amb la pilota als núvols.

A l'equador del segon temps s'ha lesionat David López, i l'entrenador periquito ha mogut l'equip, renunciant a un davanter (Córdoba) per reforçar el mig del camp. Una decisió que, lluny d'afavorir el Valladolid en defensa, ha acabat beneficiant els blanc-i-blaus en atac.

Els homes de Juan Ignacio Martínez han fet un pas endavant, avançant línies i arriscant per retallar distàncies. Només han estat uns segons d'angoixa. Una recuperació a la zona de tres quarts de Stuani ha originat el tercer gol periquito, que ha anotat Víctor Sánchez (68'). I un minut després, una nova recuperació de pilota en zona perillosa (aquest cop per l'esquerra), ha acabat amb una centrada de Sergio García perquè Stuani fes el quart. El partit, ara sí, estava vist per a sentència.

L'Espanyol ha donat per feta la feina i el Valladolid ha pogut fer dos gols per maquillar el resultat. Un primer, a falta d'un quart d'hora, amb un cop de cap de Javi Guerra des de l'interior de la petita. I el segon, al darrer minut, amb un xut de falta que ha desviat lleugerament la barrera.