Futbol
Esports 07/08/2013

L'Espanyol en té prou amb dos minuts d'inspiració de Stuani per guanyar a Girona (0-2)

El davanter uruguaià marca dos gols consecutius a l'inici del segon temps, i el porter blanc-i-blau Kiko Casilla atura un penal a les acaballes

Martí Molina
Capdevila, en rebre el trofeu del torneig Costa Brava a Girona

BarcelonaL'Espanyol n'ha tingut prou amb dos minuts d'inspiració de Christian Stuani per guanyar el Girona a domicili i endur-se el Trofeu Costa Brava (0-2). El partit, ensopit i amb poc futbol, s'ha decidit a l'inici del segon temps amb les dues dianes consecutives del davanter uruguaià, mentre que els gironins han errat un penal a les acaballes.

La pluja ha fet acte de presència a Montilivi i ha deslluit l'enfrontament, sobretot a les graderies, on tan sols s'hi han adreçat 3.228 persones. L'inici va estat lent i les ocasions clares de gol han tardar a arribar. Tan sols Cristian Gómez, Manu Lanzarote i Segio Garcia han tingut opcions clares de marcar el primer gol per a l'Espanyol al tram final de la primera part, amb xuts des de la frontal de l'àrea. Els gironins, de la seva banda, ho han intentat tímidament amb xuts que aturava sense massa problemes Germán Parreño, porter blanc-i-blau al primer temps.

A la represa els dos entrenadors han fet canvis i l'Espanyol ha sabut aprofitar millor aquestes modificacions per foradar la porteria de Becerra. Primer ha estat el jove del filial Clerc, en una acció que l'àrbitre ha invalidat per fora de joc (55'). En canvi, ell mateix ha assistit perquè Stuani marqués el primer gol al minut 58, i al 60 ha estat Víctor Sánchez qui ha fet una bona passada perquè l'uruguaià superés el porter local amb un bon toc.

Amb avantatge al marcador, l'equip que entrena de Javier Aguirre ha fet un pas enrere i ha jugat a l'expectativa, mentre que el Girona ha buscat amb insistència un gol que no ha arribat. De fet, els gironins han pogut xutar un penal a falta de dos minuts –comès per Colotto sobre Juncà– però el xut de Richi l'ha atrapat Kiko Casilla, que ha endevinat la trajectòria de la pilota.