PRIMERA DIVISIÓ
Esports 25/09/2011

L'Espanyol vol fer del Ciutat de València el seu Cornellà-El Prat

Els blanc-i-blaus fa vuit mesos que no guanyen a domicili i només han aconseguit un punt en els últims deu desplaçaments, però confien canviar la dinàmica contra el Llevant aquesta tarda.

Natalia Arroyo
2 min
L'Espanyol vol fer del Ciutat de València el seu Cornellà-El Prat

Barcelona.Per assolir l'objectiu principal de la temporada, que és la permanència, l'Espanyol en pot tenir prou amb els punts que sigui capaç de sumar quan juga com a local, com ja va fer l'any passat, quan va aconseguir el 71% del total dels punts a Cornellà-El Prat. Dels 49 amb què va acabar vuitè en la classificació, en va aconseguir 35 quan va tenir el suport de la seva afició.

Si bé aquesta estadística dóna certa tranquil·litat a la plantilla -segura i còmoda quan juga al seu estadi-, afegeix un punt d'angoixa quan es tracta d'afrontar un partit fora de casa, perquè l'equip és conscient que a domicili no ofereix un bon rendiment i que no troba el ritme de joc que sí que té a la gespa de Cornellà. Aquesta tarda, contra el Llevant a València, l'Espanyol torna a tenir l'oportunitat de desafiar aquesta dinàmica, que ja va estar a punt de capgirar a la Romareda contra el Saragossa. Els homes de Pochettino, que al Ciutat de València arribarà als cent partits com a entrenador de Primera Divisió, van trencar diumenge passat -amb el gol de Javi López- una ratxa de vuit partits sense marcar un gol fora de casa.

Amb el dubte de Verdú

Precisament Javi López és una de les novetats de la llista de convocats de l'Espanyol per afrontar el repte de derrotar un Llevant que arriba pletòric després d'encadenar dues victòries seguides contra el Madrid (1-0) i el Rayo Vallecano (1-2). El lateral andalús va complir dijous la sanció d'un partit i estarà a disposició del tècnic, que possiblement el farà jugar de titular per refrescar l'onze que va vèncer el Getafe entre setmana i que arriba cansat a València. Un dels dubtes que més preocupa és el de Joan Verdú, que, tot i que va participar amb normalitat la jornada passada, encara no s'ha recuperat de la contusió al quàdriceps i podria descansar. Podria ocupar el seu lloc un jugador de perfil més ofensiu per tal de millorar les xifres golejadores dels blanc-i-blaus, que lluny de Cornellà marquen menys d'un gol per matx.

stats