Publicitat
Publicitat

L’Espanya de waterpolo femení cau eliminada del Mundial

La selecció espanyola de waterpolo femení no podrà revalidar el títol mundial després de caure ahir eliminada als quarts de final (5-8). El nivell físic i tàctic dels Estats Units va ser massa per a les jugadores estatals, que no van poder repetir la victòria de Barcelona 2013 en aquest mateix context. Les llàgrimes de la catalana Laura Ester després del xoc escenificaven la tristor -que no decepció- d’un combinat acostumat als metalls i als èxits, i que s’acomiada de Kazan amb un agre regust de boca. “L’esport és així, honestament. A vegades es guanya i a vegades no. Hem de seguir aprenent i creixent, no tenim més remei”, explicava el seleccionador, Miki Oca, resignat.

L’exfigura del waterpolo internacional i les seves jugadores van posar punt i a part a dos anys marcats pels ors europeu i mundial i la plata a Londres 2012. Les nord-americanes, superiors, van portar la iniciativa en el marcador gràcies a un parcial 0-3 inicial. Espanya, amb una gran Ester sota pals, va intentar capgirar la dinàmica, però les excessives imprecisions ofensives la van acabar condemnant. “Hem fallat molt i la seva portera ha estat molt bé. Ens ha faltat un punt de duresa”, va apuntar Maica Garcia.

Preolímpic abans de Rio

L’equip ja mira cap als Jocs Olímpics de Rio. Les noies d’Oca, sense medalla a Rússia, hauran de lluitar pel bitllet olímpic a l’Europeu de Belgrad (gener). El preolímpic d’Holanda (maig) seria la seva última oportunitat de classificar-se.

Històries de superació esportiva