Publicitat
Publicitat

L''Azurra ofereix un recital en Tp52 i el 'Movistar' es recupera en ORC2

L?embarcació capitanejada per l'argentí Guillermo Parada s'ha imposat en les dues mànigues que s'han disputat en aquesta segona jornada de regates

La 'gran' batalla de la 34a Copa del Rei Mapfre a la badia de Palma ha començat avui amb l'entrada en competició dels Transpac 52 (embarcacions de 15,85 metres i eslora) en els quals l''Azzurra' italoargentí d'Alberto Roemmers, actual campió del món, ha imposat la seva llei guanyant les dues mànigues.

L''Azurra', al comandament del campió mundial argentí Guillermo Parada, guanyador de la Copa del Rei el 2007, 2009 i 2010 cerca el seu quart títol i només l''Alegre' del nord-americà-filipí Andy Soriano, amb el valencià Juan Messeguer com trimmer, ha pogut plantar-li cara amb dos segons llocs.

El 'Quantum' nord-americà de Doug de Vos, al comandament del copa amèrica Terry Hutchinson, guanyador de les dues últimes edicions de la prova ocupa la tercera plaça després de sumar un tercer lloc en la primera màniga i empatar en el mateix lloc amb el 'Platoon' alemany en la segona, totalitzant 6,5 punts.

En la divisió ORC1, el Swan 45 'Elena Nova' de l'alemany Christian Plump és el nou líder després de sumar un sisè i un quart lloc aquest dimarts, aconseguint cinc punts d'avantatge sobre el Swan 42 britànic 'Magical Mistery Tour' d'Edwar Leask. El primer espanyol és el Swan42 'Pez de Abril' de José María Meseguer, cinquè a 12 punts del líder.

Sorpresa en la divisió Orc2 amb el Rodman 42 'Maverta' (RCN Torrevella) de l'alacantí Pedro Gil. Ha empatat en el segon
lloc de la primera mànega amb l''Airlan-Airmec' mallorquí de Juan Cabrer i ha estat segon en la segona. Això li permet un avantatge de 2,5 punts sobre un dels favorits, el Sinergia 40 'L'Immens' (RCN Barcelona) d'Alexandre Laplaza. El gran favorit i campió mundial de la classe, el 'Movistar' (RCN Sanxenxo) de Pedro Campos, ha guanyat les dues mànigues, la seva tercera victòria parcial consecutiva i és ja sisè tot i ser desqualificat en la primera mànega de dilluns.

El Transpac52 'Mamma Aiuto' (RCN Palma) del mallorquí Manu Weiler, en la divisió IRC1, segueix intractable. Ha sumat un
tercer i un segon lloc i supera en tres punts al Ker 43 'Otra vez' del nord-americà William Coates, que ha guanyat la primera
màniga i ha estat tercer en la segona.

També es mostra intractable el Maxi 72 'RAN V' (New York IC) de George Sakellaris, guanyador de la Copa el 2013 i 2014. A les seves dues victòries de diluns, aquest dimarts n'hi ha sumat dues més i el maltès 'L4' de Joer Larsen li planta cara, però està ja a sis punts d'ell.

La jornada s'ha desenvolupat sota vent del sud-sud-est (Xaloc) de 10 a 12 nusos (18 a 22 km /h). Per dimecres estan previstes dues mànigues per a totes les classes, excepte per als Tp52 realitzessin una costanera de 20 milles (38 km) per la badia.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF