LLIGA
Esports 25/09/2011

L'Atlètic de Madrid, la víctima perfecta

Els enfrontaments entre blaugranes i blanc-i-vermells s'estan convertint en una exhibició ofensiva del Barça i, sobretot, de Messi, que, amb el d'ahir, suma ja tres hat tricks contra l'Atlètic de Madrid.

Natalia Arroyo
2 min
Leo Messi va aconseguir el seu segon hat trick  de la temporada.

Barcelona.Històricament, els Barça - Atlètic de Madrid sempre han sigut partits de molts gols i espectacle de futbol atrevit i d'atac, però en les últimes temporades aquesta tendència s'ha vist augmentada de manera exagerada.

La culpa la tenen dos homes: Leo Messi i Josep Guardiola. El primer perquè, tot sol, ja ha marcat catorze gols als matalassers, i el segon perquè en els quatre partits de Lliga que ha dirigit al Camp Nou contra l'Atlètic de Madrid, els seus homes han marcat gairebé cinc gols de mitjana. Per a tots dos, l'Atlètic de Madrid és un rival amic, la seva víctima favorita.

Unes xifres contundents

L'estadística és un escàndol i ho és encara més saber que el Barça ha resolt amb molta facilitat els seus compromisos contra els matalassers, a qui han golejat sempre abans del descans. Contra l'Atlètic de Madrid, Guardiola sempre aconsegueix el punt de motivació exacte perquè els seus jugadors surtin sempre endollats, i tant és si el rival arriba amb davanters en forma, com ahir Falcao, o no.

Ahir el partit va morir al quart d'hora de joc i Messi va acabar destrossant i arrodonint el marcador amb una altra exhibició personal per afegir al seu museu particular, cada dia més ampli. I és que el davanter argentí pot dir amb orgull que, dels onze hat tricks que ha fet en la seva carrera, tres els ha patit l'equip madrileny.

La xifra de gols de Messi contra l'Atlètic viu un idil·li amb el Camp Nou, que és on més espais troba per fer de les seves davant la mirada impotent dels defenses matalassers, que mai poden aturar-lo. Dos hat tricks consecutius en Lliga i dos doblets són el bagatge de l'argentí des que Guardiola li ha donat tot el poder de l'atac del Barça. Els seus socis, sobretot Villa, Pedro i Cesc, i la complicitat de Guardiola en la seva proposta de joc, van ajudar-lo ahir a lluir, donant-li metres per a les seves conduccions endimoniades.

stats