Esports 08/02/2012

L'Athletic posa fi al somni del Mirandés i jugarà la final de Copa

BARCELONA.L'Athletic Club va convertir-se ahir en el primer finalista de la Copa del Rei, després de golejar el Mirandés (6-2) en la tornada de semifinals a San Mamés. El seu rival a la final sortirà de l'eliminatòria que aquest vespre jugaran el Barça i el València al Camp Nou. Muniain, Susaeta i Aurtenetxe van encarrilar el triomf local amb tres gols en onze minuts que van trencar les il·lusions de l'humil equip de Burgos que s'havia carregat tres equips de Primera: Vila-real, Racing de Santander i Espanyol. Aitor Blanco i Llorente, amb dos gols cadascun, van donar emoció a la segona meitat, que va acabar amb un gol en pròpia porta de César Caneda.

L'equip de Carlos Pouso va fer honor a la tradició i, com tots els clubs que visiten per primer cop la Catedral va dipositar un ram de flors davant el bust de Pichichi, històric golejador de l'Athletic de principis del segle XX. La màgia de trepitjar la gespa del temple futbolístic de Bilbao va durar poc als de Segona B, que van veure com l'Athletic, plagat de titulars, els esclafava amb una sortida en tromba. Muniain va obrir la llauna al minut 11, amb un xut col·locat des de dins l'àrea que va superar el porter Nauzet. Poc després, Susaeta va culminar un ràpid contraatac, amb un toc d'esperó d'Iraola, per fer pujar el 2-0, i al minut 22 Aurtenetxe, amb un toc suau de cap, va fer el 3-0 per acabar de tancar l'eliminatòria.

El Mirandés, ordenat i orgullós, va retallar diferències amb un gol d'Aitor Blanco al minut 57. Els castellans van tornar a oferir una excel·lent imatge per culminar una participació històrica a la Copa en el millors dels escenaris. Amb tot decidit, Llorente va marcar dos grans gols, un de vaselina des de fora l'àrea i un últim amb una rematada acrobàtica. Quan faltaven cinc minuts per al final, novament Aitor Blanco va marcar pel Mirandés i, en una última jugada desafortunada, César Caneda va marcar en pròpia porteria per deixar el marcador en l'espectacular 6-2 final.