COPA DEL REI
Esports 23/02/2012

L'Athletic Club prefereix jugar la final a la Cartuja de Sevilla

El Barça i l'Athletic Club no es posen d'acord en la seu de la final de la Copa. Els bascos volen la Cartuja de Sevilla i el Barça prefereix Mestalla, a València. El Barça, a més, vol fixar ja la data del 25 de maig.

Albert Solé
2 min
L'Athletic i el Barça encara no saben on es veuran les cares per jugar la final de la Copa del Rei.

BARCELONA.El Barça i l'Athletic Club es van posar d'acord amb facilitat a l'hora de demanar que volien jugar la final de la Copa al Santiago Bernabéu perquè era l'estadi ideal per als dos clubs i les aficions. Però un cop la Federació Espanyola ja ha descartat l'estadi del Madrid perquè els blancs s'han negat a cedir-lo, han aparegut les discrepàncies entre bascos i catalans. El Barça prefereix Mestalla perquè jugar a València facilitaria el desplaçament dels seus aficionats, encara que no sigui l'estadi amb més aforament de les tres opcions que ha donat la Federació.

En canvi, l'Athletic Club prefereix jugar la final a l'Estadi Olímpic de la Cartuja de Sevilla, malgrat la pista d'atletisme. Entre Mestalla, la Cartuja i el Calderón, l'estadi sevillà és el més gran (60.000 cadires), que és la principal preocupació de la directiva biscaïna, i a més no dóna avantatge als aficionats culers respecte als de l'Athletic com sí que passa amb Mestalla. Amb aquestes dues idees, si no canvien en els pròxims dies, es trobaran el Barça i l'Athletic en la pròxima reunió de la Federació Espanyola per deixar tancada la seu de la final de la Copa, possiblement l'1 o el 2 de març. La Federació també prefereix l'estadi del València, ja que des del primer moment, quan es va saber que el president del Madrid, Florentino Pérez, no cediria el Bernabéu de cap de les maneres, els portaveus de la Federació sempre van parlar de Mestalla com a alternativa clara.

La tercera via, la del Vicente Calderón, sembla molt remota, ja que implicaria fixar el partit per al 25 de maig perquè el dia 20 s'hi fa un concert de Coldplay.

El Barça demanarà jugar el 25

La Federació Espanyola va fixar a principi de temporada dues possibles dates per a la final de la Copa, el 20 o el 25 de maig, en funció de si algun finalista també arribava a la final de la Champions del 19 de maig. Com que el Barça encara té opcions de ser-hi, la Federació manté la data en l'aire, però el club blaugrana proposarà que es fixi el dia 25 perquè així els aficionats podrien organitzar-se millor i podrien contractar els viatges amb temps i aconseguir més bons preus.

stats