MERCAT DE FITXATGES
Esports 10/08/2011

L'Arsenal va tancant de mica en mica la porta de Cesc

La setmana que ve l'Arsenal jugarà la fase prèvia de la Lliga de Campions, i, de moment, Arsène Wenger ha inscrit davant de la UEFA Cesc Fàbregas perquè jugui aquesta competició amb ells.

Toni Padilla
2 min
Cesc Fàbregas i el seu tècnic Arsène Wenger durant una sessió d'entrenament d'aquesta última setmana a les instal·lacions de l'Arsenal.

Barcelona.A manca de tres setmanes per al final del període estiuenc de fitxatges, el cas de Cesc Fàbregas segueix complicant-se per als interessos del Barça. L'Arsenal ha decidit inscriure per a la pròxima edició de la Lliga de Campions el seu capità, tal com va publicar ahir el lloc web de la UEFA. En el fons, no deixa de ser un acte protocolari, ja que el que realment té pes és arribar a jugar un partit d'aquesta competició amb un club.

L'Arsenal jugarà el dia 16 d'agost contra l'Udinese italià el partit d'anada de la fase prèvia de la competició, i el 24, la tornada. Si el migcampista jugués algun d'aquests dos partits ja no podria disputar la màxima competició europea amb cap altre equip. El Barça, però, ja s'ha fet la idea, des de fa temps, que caldrà lluitar intensament per fitxar el jugador maresmenc, i si finalment arriba abans del 31 d'agost però sense poder jugar a la Champions, el club ja es donaria per satisfet.

L'Arsenal, però, aconsegueix que els dies passin i segueix retenint Cesc, que ha expressat davant del seu tècnic, Arsène Wenger, la voluntat de marxar al Barça. El jugador no s'ha entrenat amb normalitat per culpa d'unes molèsties, i la seva presència davant dels italians és dubtosa. El problema, però, ja no és només la presència de Cesc a la llista oficial de la UEFA. El problema és que l'Arsenal té altres fronts oberts de fitxatges que poden perjudicar els interessos del Barça.

El tècnic alsacià va deixar clar ara fa uns mesos que només acceptaria deixar marxar Cesc al Barça si aconseguia retenir Samir Nasri a l'equip. I, precisament ahir, el diari anglès The Guardian informava que l'Arsenal estaria disposat a deixar marxar el migcampista francès al Manchester City si els citizens ofereixen més de 25 milions de lliures, és a dir, prop de 30 milions d'euros. Aquesta situació podria afectar negativament els interessos del Barça, perquè, si marxa el marsellès, l'Arsenal difícilment deixaria marxar un altre home del mig del camp.

Nasri estava negociant amb l'Arsenal la millora del seu contracte, però les posicions entre el jugador i el club londinenc estan molt allunyades. L'oferta de l'equip de Robert Mancini duplicaria la seva nòmina actual, i, a més, li ofereix un projecte esportiu igual o més ambiciós que el de l'Emirates.

Chamack veu Cesc a Barcelona

Que l'Arsenal vendrà abans que es tanqui el període de fitxatges, doncs, sembla un fet consumat. Ara cal veure qui marxa i qui és el club comprador. Marouane Chamakh, davanter marroquí de l'equip anglès, va afirmar ahir al programa Foot & Co de L'Equipe TV: "Crec que tant Cesc com Nasri deixaran probablement el club. No crec que els diners que ofereixen per Fàbregas o Nasri siguin el problema, sinó que Wenger, abans de deixar-los marxar, vol trobar algú que pugui ocupar el seu lloc".

stats