BARÇA
Esports 06/08/2011

L'Arsenal diu ara que només vendrà Cesc per 45 milions

Fitxar Cesc Fàbregas serà força complicat. El vicepresident esportiu i el director de l'àrea de futbol del Barça es van reunir ahir amb un Arsenal que segueix tancat en banda a vendre el seu capità.

T. Padilla / M. Molina
2 min
Cesc, entrenant-se El maresmenc, amb Van Persie i Chamakh, entrenant-se ahir  a les instal·lacions de l'Arsenal. Avui no jugarà l'amistós amb  el Benfica.

BARCELONA.Si Cesc Fàbregas acaba fitxant aquest estiu pel Barça, serà després d'un procés de negociacions llarg i complicat. Procés que ahir va viure un nou gir. El vicepresident esportiu, Josep Maria Bartomeu, i el director de l'àrea de futbol, Raül Sanllehí, van ser ahir al matí a Londres per reunir-se amb els membres de la directiva de l'Arsenal, i van topar amb un nou problema. El club anglès, que inicialment xifrava la possible operació en uns 40 milions d'euros, diu ara que no vendrà el seu capità per menys de 45 milions.

Bartomeu i Sanllehí, doncs, van tornar a Barcelona amb la cua entre les cames després de parlar amb Rosell, que era a Catalunya. La directiva del Barça no deixarà de parlar aquest cap de setmana amb Andoni Zubizarreta per valorar les accions que cal emprendre ara, però les negociacions no es reprendran fins dilluns que ve. L'Arsenal, de fet, en cap moment s'ha negat a rebre els representants del Barça, però es dedica a protegir els seus interessos amb canvis d'estratègia. A hores d'ara, la prioritat dels londinencs seria quedar-se amb Cesc, perquè saben que el seu capità difícilment es revoltarà obertament demanant per carta trencar les relacions amb el club.

L'última proposta presentada pel Barça arribava als 38 milions, comptant la quantitat fixa (29) i la variable. La xifra s'acostava molt als 40 milions que haurien pogut obrir la porta al traspàs, però finalment l'Arsenal ha fet un gir inesperat en les negociacions demanant més diners. La directiva de Sandro Rosell, però, no es rendeix i té decidit intentar fins a l'últim segon fitxar el jugador maresmenc, especialment perquè saben que Cesc ha demanat a Wenger marxar i que hi ha posat molt de la seva part, com per exemple cedir part del seu hipotètic futur sou al Barça.

La directiva de Rosell, però, en cap moment acceptarà posar damunt la taula una xifra tan alta com 40 o 45 milions d'euros, perquè un dels punts prioritaris de la línia d'acció de la directiva és ordenar l'economia del club. Qualsevol oferta futura del Barça, doncs, seguirà partint de la base de 29 milions fixos. La resta, seran variables per poder anar pagant durant les pròximes temporades. Arribar als 45 milions que volen els gunners , però, no serà senzill, i les negociacions s'allargaran segurament fins als últims dies del mercat de fitxatges d'estiu.

A l'espera que es resolgui tot plegat, Cesc segueix fent la seva. El jugador està informat de tots els detalls del procés de negociacions i, veient la postura del club del qual encara cobra, retorna a la normalitat conscient que cada cop hi ha més opcions que li toqui continuar sent gunner una temporada més. Ahir es va entrenar amb la resta dels companys -segon entrenament que fa a les ordres d'Arsène Wenger, després de recuperar-se d'unes molèsties -, però després no va volar fins a Lisboa, on l'Arsenal jugarà avui un amistós davant del Benfica.

Cesc no vol forçar més la situació, però és el primer sorprès pel curs de les negociacions, ja que l'Arsenal inicialment semblava obert a permetre la seva sortida. Els gunners , però, prioritzen quedar-se el català, i si toca vendre'l, volen fer-ho per una xifra fora de les aspiracions actuals d'un Barça que seguirà buscant solucions fins al final.

stats