MERCAT DE FITXATGES
Esports 07/08/2011

L'Arsenal dóna per fet que no vendrà Cesc al Barça

El Barça disposa de tres setmanes per aconseguir els diners necessaris que facin canviar d'opinió de l'Arsenal. Fitxar Cesc, però, sembla cada dia més complicat a causa de la postura del club anglès.

Toni Padilla
3 min
Cesc Fàbregas i Arsène Wenger durant un entrenament d'aquesta setmana a les instal·lacions de l'Arsenal.

Barcelona.L'Arsenal va jugar ahir contra el Benfica el seu darrer amistós -abans de debutar el cap de setmana vinent a la Premier League contra el Newcastle- sense el seu capità, Cesc Fàbregas. El català va treballar en solitari a les instal·la cions del club per agafar ritme, ja que només ha dut a terme dos entrenaments amb els seus companys del primer equip per culpa d'unes molèsties físiques.

Cesc comença a acceptar la possibilitat de jugar una altra temporada amb el blanc i vermell de l'equip de l'Emirates Stadium. Arsène Wenger va insistir des de Portugal que la seva aspiració és conti nuar disposant del serveis d'un jugador que fins fa poc donava per segur que seria blaugrana. De fet, al final de la temporada anterior es va acomiadar dels seus millors amics en el vestidor, donant per fet que ja no hi tornaria. Però hi ha tornat, i ara mateix sembla més probable que hi continuï un curs més, ja que la quantitat de diners que demana l'Arsenal per deixar-lo marxar és molt lluny de les pretensions que té el Barça.

L'Arsenal no vol variables

L'Arsenal vol 45 milions d'euros. I el Barça no vol passar dels 29 mi lions fixos, tot i que accepta incrementar la seva oferta amb diferents variables del contracte, que no deixen de ser una trampa per acabar pagant més però durant els pròxims anys. L'Arsenal va posant sobre la taula les seves cartes a mesura que s'acosta la fi del període per fitxar, demostrant així que pensa fer tot el que faci falta per impedir que Cesc marxi. Per començar, donen per fet que el jugador mai es revoltarà obertament contra un club en què sempre s'ha sentit bé. I en segon lloc, coneixedors de la tàctica del Barça, hi posen pals a les rodes. Ahir el president del club anglès, Peter Hill-Wood, va deixar clar que no només no pensen rebaixar ni un cèntim la seva pretensió de cobrar 45 milions d'euros, sinó que a més volen que aquests milions siguin fixos, i no pas 29 més variables: "La seva oferta no s'acosta al que demanem; és molt senzill des del nostre punt de vista. Els hem dit el que volem i hi estem aferrats. El Barça està oferint variables que depenen de tota mena de coses fantasioses, però no hi estem interessats; volem que paguin el que val". L'Arsenal sap que Sandro Rosell no vol pagar més de 40 milions i la seva estratègia és jugar amb la situació econòmica del Barça per retenir el seu capità.

Cesc és el primer afectat per aquest plantejament, ja que donava per fet que aquest any sí que marxaria. Però es troba amb un nou escenari en què el seu club mareja el Barça demanant cada cop més diners i posant condicions difícils de complir. El jugador, però, sap que té totes les de perdre si es revolta obertament i el Barça no el fitxa, per la qual cosa no té pensat fer cap gest públic per forçar la seva sortida.

Des del Barça se sap que Cesc ja ha posat tot el que pot posar de la seva part (segons el diari El Mundo Deportivo fins i tot hauria renun ciat a un milió d'euros més del seu futur sou al Barça per ajudar el club a incrementar l'oferta), però la via bili tat econòmica és una de les grans apostes de la directiva de Sandro Rosell. El milió d'euros a què renunciaria Cesc permetria fer pujar la quantitat fixa de l'oferta als 30 mi lions d'euros, però tothom pren consciència de mica en mica que el que vol l'Arsenal, en el fons, és no vendre Cesc, perquè el considera un jugador difícil de substituir que està en el millor moment de la seva carrera. Rosell ha donat la seva paraula a Cesc i Guardiola que continuarà buscant solucions, però tothom sap que el club no gastarà més del que pot, i això complica cada dia més aquesta operació.

stats