MUNDIAL DE NATACIÓ
Esports 25/07/2011

Anna Tarrés: "L'Andrea és humil i solidària, excel·lent"

Puntuació "Respectem la feina de les xineses, són coses que no podem controlar i no volem entrar en aquest discurs" Russes "A dia d'avui tenen una tècnica superior"

Albert Solé
2 min
Anna Tarrés, a la dreta, s'abraça amb Andrea Fuentes i la segona entrenadora, Bet Fernández, després de la plata en el solo.

Ahir al vespre va aterrar a l'aeroport del Prat l'equip espanyol de natació sincronitzada amb sis medalles penjades del coll. Andrea Fuentes ha sigut l'estrella a l'aigua, però la seleccionadora, Anna Tarrés, ha demostrat que pot renovar l'equip completament i continuar guanyant metalls.

Satisfeta?

Estic molt orgullosa de l'equip que tinc, hem fet una feina d'excel·lent i tornem amb els deures més que fets davant d'un equip xinès en ple desenvolupament. Hem tornat a demostrar la innovació del nostre equip i el bon fer d'aquestes noies.

Tenen molt mèrit aquestes sis medalles per la renovació total de l'equip respecte del Mundial de Roma del 2009, començant per Gemma Mengual...

Tot l'equip és completament nou. L'Andrea mai havia fet el solo en un Mundial, ni l'Ona, el duet.

És una demostració que hi ha vida més enllà de la Gemma.

Això ho has dit tu, no jo, però esclar, hem demostrat que hi ha equip i que seguim treballant per estar a dalt de tot. Això ha sigut un projecte ambiciós i fet amb molta passió i il·lusió. Amb aquests resultats es veu qui hi havia al darrere de la Gemma. Hem donat molt bona imatge, i precisament amb això em quedo: la imatge de l'equip espanyol no s'ha vist afectada amb la renovació.

L'Andrea em va explicar abans de començar a competir que ella veia difícil tenir medalla en el solo perquè ella competia en set proves, i la canadenca i la xinesa, amb qui havia de lluitar per la plata o el bronze (l'or ja es donava per fet que era per a les russes), només participaven en el duet.

Jo el que veig és que l'Andrea era una gran aposta però que no sabíem prou bé com sortiria, ja que fa un any al Japó la canadenca la va superar, però un cop ha arribat aquí ha competit, ha crescut, ha demostrat la seva progressió i ha guanyat la plata. Fantàstic.

Què em podria explicar de l'Andrea que encara no s'hagi dit?

Penso que és la nedadora que qualsevol entrenador voldria tenir. Realment humil, solidària, s'anticipa a les situa cions, una noia excel·lent.

Quan vostè va a una competició en què les amfitriones estan entre les favorites, ¿sempre compta que tindran un punt menys?

Tenim un gran respecte per la feina de les xineses i això són coses que no podem controlar. No volem entrar en aquest discurs.

En general el problema de la sincronitzada, igual que els esports que es mesuren amb puntuació, és que és massa subjectiu?

Jo sempre dic el mateix, quan un és clarament superior té el que es mereix. I nosaltres necessitem demostrar molt perquè ens ho donin. En aquest Mundial hem après molt i ara miraré detalladament totes les puntuacions, les nostres i les dels rivals, per mirar les fortaleses i les debilitats, també les dels rivals, i procurar enfocar més bé la preparació dels Jocs Olímpics amb una bona estratègia.

Fa unes setmanes va dir: "A Londres 2012 lluitarem per la plata i a Barcelona 2013, per l'or". Ho manté?

Somiar és l'única manera d'arribar on es vol.

Perquè aconseguir l'or el 2013 vol dir superar les russes. La pregunta que li fan sempre: ¿Què tenen les russes que guanyen sempre?

Tenen una capacitat per nedar constantment amb una excel·lència absoluta i amb un tècnica molt superior a la resta a dia d'avui.

stats