CURSES DE MUNTANYA
Esports 29/10/2011

Kilian Jornet s'agafa un descans per reflexionar

Marcel Sanromà
2 min

Barcelona.El reconegut esquiador i corredor de muntanya, a més de duatleta, Kilian Jornet va anunciar ahir que deixa l'esport de competició durant un temps perquè, diu, vol "descansar, reflexionar i retrobar-se amb les seves arrels".

Tot just fa una setmana que Jornet va proclamar-se vencedor del Cinc Curses Cinc Continents després de vèncer en l'última prova a la muntanya de Kinabalu, a Malàisia, i ahir en un vídeo de la sèrie de vídeos que Salomon Trail Running ha dedicat a l'alteta català comentava: "En aquest últim any he entrat en una esfera en què la societat ens porta a valorar cada cop més els resultats, a tractar de ser present a tot arreu, i ens porta a buscar una bellesa que és efímera, i de vegades cal tancar els ulls per veure l'autèntica bellesa".

Jornet explica que va valorar aquesta perspectiva en l'última cursa de Cavalls del Vent, una travessa entre vuit refugis ubicats al Parc Natural del Cadí-Moixeró, situat entre la Seu d'Urgell, Guardiola de Berguedà i Castellar de n'Hug, en què reconeixia: "Va ser el primer cop que abandonava una carrera, però no per problemes físics o de material, sinó perquè vaig perdre el gust per córrer".

Tot plegat va fer que Jornet es plantegés que el que volia fer no eren aquests tipus de curses: "Em vaig adonar que el que realment volia era ser a la muntanya, dia a dia, en la proximitat i en solitud, i per això vaig cancel·lar el viatge al Perú un dia abans de marxar, perquè la proximitat no la trobaria allà".

Una vida forjada a la muntanya

Kilian Jornet acaba de complir 24 anys i des dels 13 anys entrena en l'entorn natural de la muntanya. Des del 2006, quan va acabar la secundària, es dedica a aquest esport al més alt nivell i de manera exclusiva. Ha estat campió del món de curses de muntanya els anys 2007, 2008, 2009 i 2010, i també s'ha proclamat campió del món d'esquí de muntanya individual el 2011, i en les modalitats de cursa vertical als campionats d'Europa el 2009 i del món el 2010 i el 2011. A més, ha guanyat tres cops l'Ultra Trail del Mont Blanc, els anys 2008, 2009 i 2011.

stats