ESPANYOL
Esports 14/07/2011

Kameni i el pes d'una fitxa alta

El camerunès està a punt de fitxar pel Roma per uns dos milions d'euros. Si es confirmés l'acord, l'Espanyol s'estalviaria una elevada nòmina que no sintonitza amb el nou pla salarial del club.

Natalia Arroyo
2 min
Carlos Kameni celebra un gol contra el Deportivo de la Corunya a Cornellà-El Prat aquesta temporada.

Barcelona.L'Espanyol busca reduir despeses per sanejar-se econòmicament i, en els últims dos anys, ha enfocat bona part dels esforços a donar sortida als futbolistes amb els salaris més elevats. Ara podria ser el torn de Carlos Kameni, que negocia el seu traspàs amb el nou Roma de Luis Enrique i Iván de la Peña, després que el club italià hagi renunciat a fitxar el porter de l'Ajax Martin Stekelenburg, perquè és massa car.

Des de Peralada, on l'equip de Pochettino està fent la pretemporada, el director esportiu de l'Espanyol, Ramon Planes, va reconèixer que tots dos clubs estan negociant, però que encara estan "en fase inicial" i no es concretarà res fins demà o dissabte. L'acord, segons es va filtrar, podria rondar els dos milions d'euros. Un altre dels punts que falta per perfilar és la durada del contracte amb el jugador i quin serà el seu sou.

Només dos supervivents

L'adéu de Kameni és una marxa anunciada des de fa setmanes perquè totes dues parts veuen amb bons ulls una sortida. El jugador va denunciar al final de la temporada "la falta d'ambició de la directiva" i el club vol alleugerir el pes nominal de la seva plantilla, i Kameni, juntament amb Luis García, és un dels que ocupa el primer esglaó salarial amb més d'un milió d'euros.

Van marxar Tamudo i Moisés Hurtado, i enguany s'ha confirmat que Iván de la Peña, Iván Alonso, David García i Duscher, entre d'altres, no continuaran. Tots ells superen el nou màxim salarial que vol imposar la directiva periquita. Si no són prioritaris esportivament, el club prefereix prescindir-ne i apostar per futbolistes del planter.

El nou Roma és temptador

La falta de bones ofertes per Kameni estava plantejant l'opció d'esgotar l'any de contracte que encara li queda al futbolista. L'aparició del Roma, amb un projecte esportiu il·lusionant i amb la confiança de De la Peña, ara, ho canvia tot.

Tot fa indicar que el jugador acceptarà la proposta romana i farà el salt al calcio , després de set temporades i més de 200 partits com a periquito a Espanya. Si en les pròximes hores es concreta el seu fitxatge, Kameni podria passar per Peralada només per acomiadar-se. El jugador té permís fins divendres.

stats