Publicitat
Publicitat

BARÇA

Josep Maria Bartomeu: "La Masia no es toca"

El president blaugrana defensa el futbol base blaugrana i lamenta l'actuació de la FIFA, que va fixar la sanció el novembre passat

"Al Barça estem totalment d'acord amb la protecció dels menors, i evitar que siguin utilitzats", ha sentenciat el president blaugrana, Josep Maria Bartomeu. "Ens hi trobaran sempre, lluitarem al costat de la FIFA", ha afegit el màxim mandatari. "Estem indignats. La FIFA està castigant un model que té 35 anys, l'essència del nostre club, i la FIFA sempre l'ha premiat. La FIFA sap que fem les coses ben fetes, ens preocupem de la formació dels nens. Reben formació que possiblement no podrien rebre al seu país", ha dit Bartomeu: "No pensem renunciar de cap manera al nostre model. La Masia no es toca. Lluitarem fins al final, és un model que fa molts anys que funciona i que ha portat el club a liderar el futbol mundial". 

El president ha especificat que el Barça no ha incomplert l'article 19, ja que estava emparat per la Federació Espanyola i també la Catalana, que havien fet les fitxes dels jugadors afectats. "Mentre van tenir fitxa federativa van jugar als seus equips, quan es va retirar la fitxa federativa no van jugar més. No ho decidim nosaltres", ha dit: "El Barça no s'ha saltat la normativa, van jugar fins que al Barça li van comunicar que no podien fer-ho. Els seus pares volen que segueixin vivint aquí. Quan ens van comunicar que no podien jugar van deixar de jugar. El Barça no ha fet res malament". "Lluitarem perquè ens retirin totes les sancions", ha afegit.

"No ens preocupa la temporada que ve, no farem cap canvi" a la planificació, ha especificat Bartomeu sobre els canvis previstos al primer equip durant aquest proper estiu. "El nostre pla és el que estem preparant, seguirem fent el mateix, no canviarem res", ha sentenciat. 

El president blaugrana ha explicat la cronologia dels fets. El 5 de febrer de 2013 el Barça va rebre un requeriment sobre el jugador coreà del planter Lee, després d'un demanda anònima. El dia 1 de març, Sandro Rosell va reclamar una modificació de la normativa per adaptar-la als interessos del club blaugrana. El dia 16 de maig la FIFA va reclamar informació sobre 16 jugadores més del planter. Al mes de juliol, la FIFA va respondre, i va dir que es tractaria a finals d'any la petició de Sandro Rosell. El 12 de juliol, la FIFA va reclamar informació de 25 jugadors més. Al mes de setembre, la FIFA va obrir un expedient disciplinari, que va comunicar a la Reial Federació Espanyola de Futbol. Al novembre, la FIFA va demanar més informació sobre 12 jugadors, i unes setmanes més tard també va reclamar documentació sobre 5 futbolistes més. 

El 28 de novembre de 2013, la FIFA va decidir la sanció al Barça. "Ens arriba 4 mesos i 5 dies més tard. Durant aquests dies no en som coneixedors", ha explicat el president blaugrana, qui ha volgut remarcar que, després de la sanció, la FIFA ha requerit fins i tot més informació. En total, la FIFA ha traslladat al Barça 70 pàgines, on s'hi destaquen 9 casos que han vulnerat l'article 19 de la FIFA.

El Barça presentarà recurs d'apel·lació i la suspensió de la mesura cautelar que impedeix a l'entitat blaugrana fitxar fins a l'estiu del 2015. Si la FIFA no treu la sanció, el Barça aniria al Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS). "No hi ha hagut actitud passiva de ningú. Externament, des de fa cert temps, s'està intentant fer mal al Barça. Ho estem investigant", ha dit. "No pararem fins a trobar la persona que està fent mal al Barça, comencem a tenir evidències prou importants", ha afegit Bartomeu sobre qui hi ha al darrere de les últimes accions contra el Barça.

"La situació del Barça la tenen molts altres clubs. A Catalunya hi ha uns 15.000 nens que no podrien jugar a futbol, d'acord amb aquest article 19", ha dit Bartomeu. "Estem d'acord amb la norma, demanem que la FIFA faci una excepció, estudiar cas a cas, si el nen té condicions millors i perspectives de futur, i té el permís dels pares. La Masia hauria de ser un centre universal", ha especificat.

El president blaugrana ha explicat que al futbol base hi ha 238 nens, 200 dels quals són espanyols i 40 no tenen la nacionalitat espanyola. D'aquests últims, 18 viuen a La Masia. 

Històries de superació esportiva