José Tirado : “24 hores abans del partit contra el Pozo et diré si podem guanyar”

Director esportiu Palma Futsal 

José Tirado és el director esportiu del Palma Futsal, club en el qual ha viscut les darreres 14 temporades. Primer com a jugador i, des de fa gairebé una dècada, al capdavant de la direcció esportiva. Juntament amb el president Miquel Jaume, és la columna vertebral en què se sosté el millor equip de la història del futbol sala balear. Tirado és l’encarregat de dissenyar un equip competitiu que enguany disposa d’un pressupost de 680.000 euros. La Copa d’Espanya fa temps que ha passat de ser un somni a ser una obligació... Més de 150 aficionats es desplaçaran dia 15 de març a Madrid per veure el partit entre el Palma Futsal i el Pozo Múrcia, botxí dels mallorquins l’any passat. Repassam amb José Tirado, l’actualitat del club i les sensacions de l’equip en la cinquena participació dels mallorquins a la Copa d’Espanya.

Aquest és el cinquè any que jugareu la Copa d’Espanya. Només la poden disputar els vuit primers classificats de la primera volta de la Lliga i, per tant, hi arribau els millors, però, què esperau d’aquesta nova edició?

Com sempre, es decidirà per petits detalls. En l’àmbit social i mediàtic ja som un referent mundial. L’altre dia vàrem omplir el palau de Son Moix per rebre el Movistar Inter amb un ple a les grades espectacular. Jo estic convençut que el primer any que siguem capaços de superar la ronda dels quarts de final, ens alliberarem de la pressió i ens convertirem en un equip molt perillós. La Copa d’Espanya fa temps que ha passat de ser un somni a ser una obligació...

Després d’aconseguir la classificació en la primera volta, l’equip va baixar el rendiment, i la derrota a Cartagena va caure molt malament dins el club. De fet, el president i vós us vàreu tancar amb els jugadors dins el vestidor. Què va passar?

Els jugadors estaven confosos. Després de la xerrada que vàrem tenir amb ells, els vàrem explicar que tenien un projecte important entre les mans i que el futur del club depenia del seu esforç. A partir d’aquell dia hem crescut molt. Hi ha moments en què els jugadors s’han d’adonar que el camí que segueixen no és el més correcte.

Per què no heu estat capaços mai de superar els quarts de final?

Per molta il·lusió que tinguem, la Copa d’Espanya és un torneig molt difícil. Normalment t’has d’enfrontar al Barça, l’Inter, el Pozo... que són equips que es juguen tota la temporada i tenen l’obligació de guanyar-ho tot. La dificultat fa que el torneig sigui apassionant i això ens motiva a intentar superar d’una vegada per totes els quarts de final.

Després de 9 anys fitxant jugadors, ja sabeu si l’equip té opcions de superar el Pozo Múrcia als quarts de final?

El primer rival és el Pozo Múrcia, que disposa d’un pressupost de 3 milions d’euros... Sincerament, t’ho diré 24 hores abans del partit. Ara mateix, jo crec que tenim opcions de passar, segurament els murcians estaran un punt per damunt de nosaltres, però hi ha circumstàncies que ho canvien tot.

Com està l’equip en aquest moment, deu dies abans de la Copa?

Som conscients que esportivament podríem estar un poc millor. Per a nosaltres era important recuperar la sisena plaça per l’aspecte psicològic dels jugadors. Enguany varen arribar tres peces importants, Quintela del Barça, Lolo i David Pazos del Movistar Inter. També vàrem canviar l’entrenador i vàrem posar Vadillo, que ja coneixia la casa, a fer les tasques de capità. Sabíem que aquest projecte seria difícil i que tots els canvis necessitarien un temps per arribar a treure profit. Acabar entre els sis primers és el mínim que ens hem d’exigir.

Per a vosaltres és la cinquena Copa d’Espanya...Considerau que és un fracàs no arribar a les semifinals de copa?

No, perquè el rival és el Pozo Múrcia. Només dos jugadors seus guanyen el mateix que tota la plantilla del Palma Futsal. No podem perdre la perspectiva de qui és el nostre rival, però som exigents i volem passar la ronda. Et diré més, arribar a la Copa d’Espanya ja no és un somni, ara mateix és una obligació.

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF