REIAL MALLORCA
Esports 10/06/2013

José Luis Oltra serà l'encarregat d'aconseguir l'ascens

Serra Ferrer arriba a un acord amb el tècnic, que serà presentat avui

M. Ramis
2 min

Palma.José Luis Oltra serà el nou entrenador del Mallorca. El president en funcions i director esportiu del club, Llorenç Serra Ferrer, ha arribat a un acord amb el tècnic valencià per convertir-lo en l'encarregat de retornar l'equip vermell a la Primera Divisió. Si no hi ha cap contratemps de darrera hora, Oltra serà presentat avui mateix i ja començarà a treballar pensant en l'ascens.

La primera opció que apareixia a l'agenda del director esportiu per ocupar la banqueta de Son Moix era la de Paco Herrera. Les negociacions amb el tècnic català i el seu representant, Iñaki Ibáñez, estaven molt avançades. L'acord econòmic era sòlid, però la durada de la vinculació entre les dues parts fou el que va impedir que l'exentrenador del Celta es convertís en el nou propietari de la banqueta vermella. El club només oferia una temporada de contracte a Herrera, però ell en volia dues.

Acord llampec

Així, una vegada que dissabte que no es va concretar l'acord amb el tècnic català, el director esportiu va activar el pla B amb celeritat i es va llançar amb decisió i rapidesa per aconseguir l'alternativa que tenia prevista. Les negociacions han fructificat pràcticament en vint-i-quatre hores d'ençà que es confirmà el trencament amb Herrera.

D'aquesta manera, Oltra, si no hi ha cap canvi, signarà per una temporada amb opció a una altra si obté l'ascens. Serra volia tancar el fitxatge del nou comandant vermell tan aviat com fos possible per acabar de confeccionar el planter. El director esportiu vol que el tècnic col·labori a construir l'equip.

Experiència

L'entrenador valencià assumeix així un repte que ja ha aconseguit en unes altres dues ocasions a les regnes del Tenerife i del Deportivo de la Corunya amb un futbol alegre i ofensiu.

Precisament el conjunt de la Corunya fou el darrer que dirigí la temporada passada. Es va mantenir a la banqueta després d'haver assolit l'ascens més brillant de la història de la Segona Divisió amb el rècord de puntuació (91 punts) la temporada 2011/12. Però els mals resultats que va recollir en les primeres jornades del campionat obligaren Augusto César Lendoiro a destituir-lo. Va ser el 30 de desembre de 2012, després d'encadenar una ratxa de set partits sense guanyar i sumar només 12 punts en les 17 primeres jornades del campionat.

Amb el Tenerife, equip en el qual va coincidir amb el vermell Alejandro Alfaro, va aconseguir l'ascens el curs 2008/09. Però de la mateixa manera que a la Corunya, la temporada posterior no va poder fer que l'equip obtingués uns bons resultats en el seu retorn a la màxima categoria i fou cessat.

stats