DAKAR 2012
Esports 12/01/2012

Jornada rodona per a Nani Roma i Marc Coma

Nuria García
2 min
Jornada rodona per a Nani Roma i Marc Coma

BARCELONALa desena jornada del Dakar va ser molt bona per als interessos dels dos pilots catalans que lluiten pel triomf: Marc Coma en motos i Nani Roma en cotxes. Ara tots dos són segons a la classificació a falta de quatre etapes. En la categoria de motos, Coma va acabar l'etapa en la segona posició i va deixar l'avantatge de Cyril Despres al capdavant de la general en només 21 segons. El triomf va ser per a un espectacular Joan Barreda. En la seva segona participació al Dakar, el pilot de Castelló està demostrant que pot lluitar per les primeres posicions d'aquí uns quants anys. Ahir va aconseguir trobar-se amb Coma a la pista i van anar plegats pràcticament fins al final. I això que Barreda es va donar un fort cop al peu amb una pedra i quan va arribar al final de l'especial els organitzadors li van subministrar un calmant per poder arribar fins al bivac d'Arica.

Per la seva banda, Despres va ser tercer, mentre que els dos pilots de l'equip Bordone Ferrari, Jordi Viladoms i Gerard Farrés, van entrar en la 5a i la 13a posició. Laia Sanz, que és l'única dona supervivent en la categoria de motos, segueix endavant sense motxiller i ahir va arribar a Arica en la 47a posició. Però la jornada no va ser un camí de roses per als pilots. De fet, Coma i Despres es van despistar en el quilòmetre 161 i es van desviar per un congost abans de tornar al camí correcte. "El ral·li es decidirà forçosament en els petits detalls. Quan el nivell és equivalent i es té el mateix equip i la mateixa moto, és molt difícil tant per a ell [Despres] com per a mi. En aquest cas, depèn al cent per cent del pilot", deia Coma, animat després de l'etapa d'ahir.

En la categoria de cotxes, Nani Roma va aconseguir el seu tercer triomf d'etapa en aquest Dakar. Amb el triomf, el pilot de Folgueroles es col·loca segon a la general, a 19 minuts i 5 segons del líder, Stéphane Peterhansel. Nani Roma ja va dir que plantejava aquest Dakar de menys a més i així està sent, ja que de mica en mica ha anat escalant posicions a la general. El català va superar en la classificació el polonès Holowczyc, que va patir problemes mecànics al seu Mini.

Especial marató

La caravana del Dakar deixa enrere avui Xile i entra al Perú. Els pilots de motos faran front a una etapa marató, una fórmula que s'havia deixat de fer des del 2007. Quan acabi la jornada, els pilots no podran comptar amb els seus vehicles d'assistència al campament, així que tots els participants en la categoria de motos hauran de cuidar bé la mecànica de les seves motos durant l'etapa si no volen patir de valent al bivac arreglant-se ells mateixos les seves màquines. En l'etapa entre Arica i Arequipa, les motos faran front a una especial de 538 quilòmetres, mentre que els cotxes en faran 478.

stats