MOTOCICLISME
Esports 28/06/2013

Jorge Lorenzo es trenca la clavícula a Assen

El mallorquí cau en els entrenaments i es perd, com a mínim, la cursa de demà

Martí Molina
2 min
Jorge Lorenzo es trenca la clavícula a Assen

Barcelona.Jorge Lorenzo es perd el Gran Premi d'Assen de motociclisme per culpa d'una fractura a la clavícula esquerra. El pilot mallorquí de Yamaha va caure en la segona sessió d'entrenaments lliures en un dels punts més ràpids del circuit i va ser traslladat ràpidament a la clínica, on els metges li van diagnosticar una fractura neta. El pilot ha passat la nit a l'hospital per precaució i avui torna cap a casa, on està previst que passi per la sala d'operacions i començarà la recuperació per intentar ser al circuit alemany de Sachsenring d'aquí quinze dies.

La lesió arriba en el pitjor moment possible per a Lorenzo, que havia guanyat les dues últimes curses de MotoGP i s'havia situat segon a la classificació del Mundial, només set punts per sota del líder, Dani Pedrosa (Honda). El vigent campió del món estava en bona forma i disposat a aprofitar la rivalitat entre els pilots oficials d'Honda (Dani Pedrosa i el debutant Marc Márquez), que també lluiten entre ells per pujar al capdamunt del podi.

Caiguda sota la pluja

La primera sessió d'entrenaments lliures va transcórrer amb normalitat i, de fet, Lorenzo va aconseguir el millor temps del dia. Però tot va canviar a la tarda, per culpa de la pluja. El pilot mallorquí va tocar la línia blanca en un dels punts ràpids del traçat (es va a uns 200 km/h) i va perdre el control de la Yamaha. La lesió li impedirà disputar la cursa de demà -a Holanda les proves sempre es disputen en dissabte- i és dubte per a la següent, d'aquí quinze dies, a Sachsenring (Alemanya).

"Ha tingut mala sort. Quan l'he vist ja estava volant. Aquest és un circuit on les línies blanques rellisquen molt. Ja es nota en sec. N'he tocat una i he estat a punt de caure", reconeixia Marc Márquez, que va ser el més ràpid amb pluja. El pilot de Cervera va reconèixer que "un zero al caseller" -no sumar cap punt- pot condicionar un Mundial, però va lamentar que fos conseqüència d'una lesió. Per la seva banda, el líder Pedrosa va assegurar que no havia vist la caiguda de Lorenzo però li va desitjar que es recuperés "tan aviat com fos possible". En qualsevol cas, va dir que demà començaria la cursa "amb la mateixa mentalitat de sempre".

Pol Espargaró i Lluís Salom

A Moto2 Pol Espargaró va aconseguir el millor temps del dia, tot i que a la tarda -amb pluja- el millor va ser Mattia Pasini. A Moto3 el més ràpid va ser el Lluís Salom, que també va retallar temps a la tarda abans que comencés a ploure.

stats