MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 01/05/2011

Jorge Lorenzo torna a brillar a Estoril, el seu circuit talismà

Nuria García
2 min
Jorge Lorenzo sortirà per primer cop aquesta temporada des de la primera posició de la graella.

Jorge Lorenzo demostra dia rere dia que la Yamaha és competitiva i que aquesta temporada cal tenir-lo molt en compte. La diferència respecte a les Honda en la pretemporada -Stoner i Pedrosa van volar a l'hivern- sembla haver quedat enrere i el mallorquí, amb el número 1 al davant, segueix marcant el ritme d'aquest mundial. És el campió i l'actual líder, i ahir va quedar clar. Lorenzo va marcar al seu circuit talismà, a Estoril, la seva quarta pole position consecutiva al traçat portuguès. Avui podria haver-hi pluja, però a Jerez Lorenzo ja va demostrar que és capaç de guanyar amb la pista molla.

El balear, que ha guanyat les tres últimes curses a Estoril, intentarà aquest migdia seguir amb la seva tirania particular al circuit portuguès i aconseguir allunyar-se una mica de Pedrosa i de Stoner, que li trepitgen els talons a la classificació del Mundial. De fet, Pedrosa, que va aprofitar l'aturada de la temporada durant aquest mes d'abril per tornar-se a operar de l'espatlla, va aconseguir, no sense molèsties, la tercera posició de la graella, per davant de Stoner i per darrere de Marco Simoncelli. Justament el pilot italià ha estat el protagonista dels entrenaments, sobretot dels lliures, i ha marcat els millors temps. Això sí, en els oficials, va caure en els últims minuts i es va quedar sense opcions de defensar la seva posició.

Lorenzo haurà d'estar pendent de l'italià, que avui sortirà al seu costat a la graella de sortida. Si divendres Lorenzo acusava Simoncelli de ser "massa agressiu" a la pista en alguns moments i li demanava que no ho fos quan se'l trobés, ahir Simoncelli li rebatia aquestes declaracions a la sala de premsa, dient-li que no tenia raó. Lorenzo va dir-li que podia trobar opinions d'altres pilots que opinessin el mateix que ell i van sortir noms com Aoyama i Dovizioso, després que l'italià demanés al balear que digués noms.

Això s'uneix a l'encreuament de declaracions que protagonitzen des de fa temps Stoner i Rossi després que a Jerez l'australià i el nou vegades campió del món anessin pel terra. Rossi va intentar avançar Stoner i se'l va emportar pel davant. Stoner va perdre totes les opcions de sumar i, de pas, també va perdre el lideratge del Mundial.

Terol i Bradl no donen opció

Nico Terol a 125 cc i Stefan Bradl a Moto2 van ser els grans protagonistes de les categories petites. El primer, perquè va marcar la seva segona pole del curs i, després d'imposar-se en els dos primers grans premis de l'any, el d'Alcoi busca la tercera consecutiva. I el segon, perquè va aconseguir el millor registre per tercer cop consecutiu. Qatar i Jerez ja l'han vist sortir des de la primera posició i avui, a Estoril, la imatge es repetirà. L'alemany va aconseguir uns registres modestos fins als últims girs. Va ser llavors quan va deixar enrere Luthi, Simon i Márquez. El català sortirà quart després de fer uns bons entrenaments. A més, Pol Espargaró va marcar el desè registre, fet que el va permetre aconseguir la seva millor qualificació de la temporada i demostrar que l'aturada de l'abril li ha servit per evolucionar i millorar.

stats