Jorge Lorenzo critica la Comissió de cursa de Moto GP a Qatar perquè no vol avançar l'hora de sortida

El pilot mallorquí i nou company d'equip de Marc Márquez a Honda considera que "el fred el pots controlar, però la humitat no, perquè és com el gel"

Els principals pilots de MotoGP han expressat el desig que l'hora de sortida de la cursa de Qatar, prevista per diumenge a les 20.00 h (horari local), pugui ser avançada.  Marc  Márquez , vigent campió mundial, i el seu nou company de la marca Honda,  Jorge   Lorenzo , es varen mostrar a favor de canviar l'horari del  GP  de Qatar, igual que el seu compatriota  Álex   Rins . El motiu és que la baixada de temperatura registrada al circuit de  Losail  a mesura que es fa fosc pot fer que la pista sigui més perillosa.

"Ja es va fer el canvi a la cursa de l'any passat i s'han fet altres canvis més radicals en altres corregudes en el passat; potser no s'ha donat prioritat a aquesta inseguretat que pot implicar una prova amb molta humitat i molt fred", va assenyalar  Lorenzo .

"El fred el pots controlar, però la humitat no, perquè és com el gel i, quan vas normal, de sobte es tanca i caus", va explicar  Jorge   Lorenzo , que va lamentar que "no s'hagi canviat. Cal acceptar-ho i intentar fer-ho tan bé com sigui possible".

La petició es va produir aquest dijous en una conferència de premsa en la qual es va proposar que s'avançàs una hora la sortida de la cursa de diumenge, amb la qual s'obre la nova temporada.

El Gran Premi de Qatar és l'única cita del Mundial de MotoGP que es disputa en horari nocturn. "L'any passat, la correguda va començar a les 19.00 h (de Qatar) i va anar realment bé, va ser menys arriscada", va recordar Marc  Márquez

Diversos pilots varen constatar una brusca caiguda de la temperatura al vespre, durant els assajos de pretemporada, que varen tenir lloc en aquesta mateixa pista.

Jorge   Lorenzo  ha estat un dels més critics, perquè va caure durant aquests entrenaments i va considerar que seria "perillós" mantenir l'hora d'inici a les 20 h hora local.

La temperatura prevista a Doha per a diumenge és de 24 graus i en baixarà uns quants més una vegada que es faci de nit. A banda del descens ràpid de la temperatura, aquests pilots pensen en la possibilitat que el vent aixequi arena en aquest circuit, que està situat en ple desert.

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF