Esports 25/02/2013

'Hat trick' de Jordi Torras i triplet del Barça Alusport a la Copa (4-2)

Els blaugranes derroten ElPozo i sumen el tercer títol consecutiu

Martí Molina
Jordi Torras, el millor del partit, aixeca la Copa d'Espanya davant dels seus companys del Barça Alusport.

BarcelonaEl Barça Alusport va igualar ahir els tres títols consecutius de Copa d'Espanya que va guanyar l'històric Caja Segòvia de finals dels 90. L'equip que entrena Marc Carmona va derrotar ElPozo Múrcia en una final elèctrica i disputada fins a l'últim instant. Jordi Torras, capità del conjunt blaugrana, i que encara no havia marcat en els dos partits previs, va anotar un hat trick i va ser el jugador més decisiu de la final.

Els duels entre catalans i murcians han esdevingut un clàssic les últimes temporades i ahir es va tornar a demostrar el motiu. Joc ràpid, de qualitat i molt intens. I un marcador final que va permetre al Barça Alusport rescabalar-se de la derrota a les semifinals de la Supercopa d'Espanya -també contra ElPozo- i sumar el primer títol de la temporada.

Remuntada abans del descans

El Barça Alusport va imposar un ritme força elevat als primers minuts, va tenir la possessió de la pilota i va crear sensació de perill. Tanmateix, no van arribar ocasions clares, mentre que els murcians van veure porteria gairebé al primer xut. Bebe, amb un tir des de fora l'àrea, avançava ElPozo al minut 9.

El conjunt de Múrcia va aprofitar l'avantatge a l'electrònic per passar a dominar i generar millors ocasions. Els blaugranes treien aigua com bonament podien, mentre que el rival ho provava des de tot arreu. Però entre la falta d'encert i les bones actuacions de Paco Sedano, el marcador no es va moure.

El partit es va escalfar a l'equador del primer temps. Faltes i entrades dures per part de tots dos equips que van revolucionar, i molt, l'ambient. Semblava que el Barça, que anava perdent, podia veure's perjudicat per això. Tanmateix, va passar tot el contrari. A partir d'un temps mort demanat per Marc Carmona, els blaugranes van ser els primers a centrar-se i capgirar la dinàmica i el marcador.

Jordi Torras va marcar el primer gol per al Barça amb un xut des de la frontal (15'), i ell mateix feia el segon després d'una passada de Sergio Lozano (19'). Els blaugranes havien capgirat el marcador, fent el que no havia sabut fer abans ElPozo: aprofitar les ocasions.

Amb 2-1 al descans, la segona part començava amb domini culer, i Fernandao, que havia vorejat el gol a la primera meitat, va culminar un contraatac iniciat per Gabriel per marcar el tercer (25'). I Torras, amb el conjunt murcià fora del partit, feia el seu tercer gol rematant a plaer una acció amb diversos rebots (31').

Amb 4-1, ElPozo no va tenir més remei que jugar-se-la i situar el porter-jugador. Els murcians, especialistes en aquestes accions, van generar molt bones oportunitats de gol. Però tan sols en van marcar un, per mitjà d'Alex (35'). Una diana que alimentava les esperances de remuntada, si bé els de Marc Carmona van estar molt ben posicionats sobre la pista i van saber defensar els atacs incisius de ElPozo, fins que es va esgotar el temps.