Esports 27/12/2010

Jordi Casals: "Si volem el Torneig de les Nacions, oblidem aquest nom"

La denúncia. “La Generalitat ens va animar a contractar l’Argentina i ens va dir que ens ajudaria amb el dèficit; encara no hem rebut res” Barça-Rosell. “Durant les eleccions, cap candidat em va dir que no compliria el conveni de 700.000 euros”

Albert Solé
3 min

És el segon partit de la selecció catalana que organitzen ell i la seva junta directiva. El primer contra l’Argentina no va sortir gaire bé, i Hondures no és un rival gaire atractiu. Però en l’horitzó s’albira l’esperat torneig entre Catalunya, Euskadi i Irlanda o Escòcia per tornar a animar una afició un pèl adormida.

El nivell futbolístic de la selecció catalana és altíssim.

Tenim 5 o 6 jugadors que han sigut campions del món aquest estiu i en l’últim Espanyol-Barça hi havia 13 jugadors entre els dos equips formats a Catalunya; imaginem-nos el potencial que tenim.

A dia d’avui és impossible sortir de la cotilla dels partits amistosos només per Nadal? Com està el tema del Torneig de les Nacions?

Mira, en això us demano la col·laboració als mitjans informatius. Vosaltres heu de fer la vostra feina, només faltaria, però ho dic amb la pell molt fina: si ho volem aconseguir, hem de treure’ns la idea de parlar de Torneig de les Nacions, no per mi ni per aquí, sinó per Madrid. A la resta d’Espanya només hi ha una nació, l’espanyola. Nosaltres haurem de buscar un altre nom. És evident que això ho he parlat amb la Federació Basca i amb la Federació Espanyola per l’organització d’aquests partits i les dates en què els podríem fer. Fa un any que vam entregar un escrit a la RFEF per demanar-los. A la mínima oportunitat que hi hagi una data FIFA tenim el compromís i hi ha moltes possibilitats de fer-los.

Amb tot el respecte, vostè encara es creu el senyor Villar [president de la RFEF]?

Sí, tot el que s’ha compromès a fer amb mi el senyor Villar ho ha complit. Quan jo vaig entrar algú em va aconsellar que havia d’estar bé amb ell perquè ell ens ajudaria amb el futbol català. Villar és una persona de diàleg i li pots explicar les coses. Ell està al cas d’aquest torneig amb Euskadi i no hem tingut cap problema fins ara.

Què ha passat amb el València, que, amb el mateix entrenador i el mateix president que el 2009, l’any passat va deixar venir Bruno Saltor al partit de la selecció i aquest cop no al·legant el perill de lesions?

Nosaltres hem fet el mateix tràmit que l’any passat, demanar per carta el permís al club un cop el seleccionador ens va passar la llista, i aquest cop el València ens han dit que els tècnics recomanen que no vinguin a jugar, com han fet l’Almeria, el Getafe, el Sevilla i l’Olympiacos. Aquestes són les raons que ens han donat, i aquí hi poden haver dues interpretacions, la política i l’esportiva. Jo no vull pensar en els motius polítics, i el que a mi m’interessa és saber que Bruno Saltor volia venir, com tots els altres.

Pel que fa a les previsions de venda d’entrades, imagino que han fet uns números més realistes per no enganxar-se els dits com va passar l’any passat amb el partit amb l’Argentina, oi?

Amb 10.000 entrades pagades cobrim les despeses del partit, juntament amb la televisió i els patrocinadors. Pel que fa al partit amb l’Argentina, nosaltres teníem el compromís per part del govern de la Generalitat que ens ajudarien a cobrir el possible forat econòmic, i van ser ells els que ens van animar a buscar la selecció més potent possible per enfrontar-nos-hi. És el primer cop que ho dic, i encara no ens han pagat res.

Es refereix a tot el govern català?

A la secretaria general de l’Esport. No ens han donat res, i ho dic amb sinceritat. Aquí hi pot haver coses que no hem fet bé nosaltres, evidentment, però també cal dir-ho tot perquè un està fart de les mentides que es diuen als mitjans de comunicació que falsegen la realitat i estan actuant per uns interessos que ara no vull dir, ja ho diré quan toqui...

Què hi ha de cert i què hi ha de mentida quan es diu que a la caixa de la Federació hi ha teranyines?

És cert que l’economia de la Federació no és tan bona com hauria de ser, però ens estem reorganitzant en tots els sentits. Ara hi ha un tema d’increment de fitxes de futbolistes exagerat, hem passat de 109.000 a 130.000 en un any... Hi ha alguna cosa estranya, duplicitat de llicències o alguna cosa així. Ho estem investigant, i tot això repercuteix en la Mutualitat per al futbol base, que tothom sap que està subvencionat per la Federació.

Per això és tan necessari que el Barça pagui els 700.000 euros del conveni signat amb vosaltres, oi?

Aquests diners són per poder ajudar el futbol català i poder mantenir el pagament de la Mutualitat, i per a res més, i ho vull dir ben clar. El conveni el va signar l’aleshores president del Barça, Joan Laporta, però com que faltava un mes per a les eleccions, jo vaig parlar personalment amb cadascun dels candidats i cap em va dir que no ho pagaria.

stats