FUTBOL
Esports 04/10/2011

Johan Cruyff seguirà sent el seleccionador català

Albert Solé
2 min
Johan Cruyff i el president de la FCF, Andreu Subies, s'han reunit i s'han entès.

Barcelona.La Federació Catalana de Futbol (FCF) va fer oficial ahir que Johan Cruyff seguirà sent el seleccionador català absolut per al partit d'aquest Nadal, tot i les especulacions que hi havia sobre la seva continuïtat. De fet, la primera trobada cara a cara entre Andreu Subies, president de la Federació Catalana de Futbol, i Johan Cruyff ha sigut fa poc dies, sis mesos després que Subies guanyés les eleccions. En aquest temps hi ha hagut fredor entre ells, i ni Cruyff ha buscat la trobada ni tampoc Subies, que ha prioritzat apagar altres incendis dins la Federació. De fet, en una entrevista a aquest diari el 2 de setembre, el president de la FCF va dir: "No tinc cap relació amb Cruyff, i si no en tinc és difícil que continuï". A més, va recordar: "Cruyff és a la selecció per amistat", en referència a l'exdirectiu i també periodista Xavi Torres.

Doncs el 23 de setembre van decidir trencar el gel i es van reunir a la seu del Cruyff Institute, on van parlar de tot. Primer ho van aprofitar per conèixer-se mútuament, ja que tot i que Andreu Subies era vicepresident de la Federació quan l'expresident Jordi Casals va fitxar Cruyff, no havien parlat mai. Després de xerrar de futbol un bona estona, tots dos van descobrir que els unien més coses que no pas els separaven, i van començar a entendre's sobre la relació de la FCF amb el Cruyff Institute, un dels aspectes sobre els quals recelava més Subies abans d'accedir a la presidència.

La sintonia entre Andreu Subies i Johan Cruyff va ser bona, i s'han citat per a una segona reunió per acabar de lligar-ho tot. De totes maneres, en la reunió de la junta directiva de la Federació d'ahir a la tarda Andreu Subies va informar els seus companys de junta de com va anar la reunió i de per què ha canviat d'opinió respecte a la continuïtat de Cruyff al capdavant de la selecció catalana, i al final se'l va ratificar en el càrrec. És prou coneguda la bona relació entre Subies i Sandro Rosell, president del Barça, i de fet, el seu suport en les eleccions a la FCF del març va ser molt important per Subies. Aquell suport va ser interpretat per molta gent del món del futbol català com que Cruyff tenia el dies comptats a la selecció, i la fredor entre Subies i l'holandès durant sis mesos només feia que ratificar la idea. Però alguna cosa ha canviat.

Xile, per Nadal

La Federació Catalana de Futbol encara no ha anunciat el rival per al partit amistós de Nadal, però si res no es torça, serà la selecció de Xile -que ja va enfrontar-se a Catalunya el 2001 (1-0)-. A dia d'avui el partit encara no té data, i la FCF es vol assegurar que el blaugrana Alexis Sánchez jugarà el partit, ja que seria el gran ganxo. Fins que no es tanquin aquests dos aspectes no anunciaran l'acord, que ara és verbal. Aquest partit serà el tercer de Johan Cruyff com a seleccionador català, després del 4-2 amb l'Argentina el 2009 i el 4-0 contra Hondures el 2010.

stats