Poliesportiu

Milà organitzarà els Jocs Olímpics d'Hivern del 2026

Els membres del Comitè Olímpic Internacional han decidit aquest dilluns la seu

El projecte de Milà-Cortina organitzarà els Jocs Olímpics d’Hivern de l’any 2026. La proposta italiana es va imposar a la d’Estocolm-Are i va rebre el vist-i-plau dels membres del Comitè Olímpic Internacional. “Itàlia, Itàlia, Itàlia”, van cridar els responsables de la candidatura guanyadora en el moment en què Thomas Bach, president del COI, va anunciar la decisió. Serà la tercera vegada que la cita olímpica hivernal es disputi a Itàlia, després de les edicions de 1956 a Cortina d’Ampezzo i 2006 a Torí.

Milà va saber jugar el paper del suport popular i va descartar dificultats econòmiques. El projecte italià succeirà en la relació d’organitzadors de Jocs Olímpics d’Hivern a Pequín, que els acollirà en l’any 2022. El primer ministre italià, Giuseppe Conte, va liderar a l’equip va fer la seva presentació final a Lausana (Suïssa). El president de la República, Sergio Mattarella, va enviar un missatge en vídeo. “És un dia històric i una victòria de tots els italians. Demostrarem al món les nostres capacitats”, va assegurar Matteo Salvini. El ministre d’Interior va xifrar en 20.000 els llocs de treball que es crearan gràcies a l’esdeveniment esportiu.

El somni Pirineus-Barcelona, viu

“Nosaltres continuem el nostre camí i treball per organitzar els Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern de l’any 2030”, va reafirmar Gerard Figueras, secretari general de l’Esport. Catalunya va reactivar fa uns mesos la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona 2030 perquè sigui seu dels Jocs Olímpics d’Hivern. El projecte, liderat inicialment per l’Ajuntament de Barcelona, va ser descartat el 2017 després del canvi de govern al consistori de la ciutat, però va ser recuperat amb la Generalitat al capdavant, que treballa tant amb el consistori com amb el Comitè Olímpic Espanyol (COE). L’Ajuntament de Madrid, per la seva banda, recollirà el “sentiment ciutadà” abans de presentar una candidatura als Jocs Olímpics, com es van comprometre a estudiar el PP i Ciutadans.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF