La Penya supera el Bilbao i acumula set victòries consecutives (97-86)

i
àlex Gozalbo
Klemen Prepelic, jugador del Joventut de Badalona, intentant superar Axel Bouteille, del RETAbet Bilbao Basket.

Badalona / BarcelonaBadalona segueix en ratxa. El Joventut va superar ahir el RETAbet Bilbao Basket (97-86) i va sumar la seva setena victòria consecutiva a la Lliga Endesa. Després de començar la temporada amb quatre derrotes, la Penya ha sabut redreçar el rumb i agafar impuls gràcies al seu joc col·lectiu. La Copa del Rei de Màlaga comença a ser un objectiu creïble per a un equip que ha millorat la seva competitivitat.

“Portem set victòries seguides, i això té un gran mèrit. Hem entès que havíem de canviar el partit i ho hem fet. No només importa guanyar, sinó la manera en què ho estem fent i els rivals que hem tingut. L’esforç d’un equip tan jove està tenint premi. Hem après que hem de treballar durant els 40 minuts”, va analitzar Carles Duran, l’entrenador del Joventut. “El Bilbao ha començat molt bé, però hem cregut en les nostres possibilitats. Guanyar set partits seguits no és casualitat”, va assegurar Xabi López-Arostegui, que va anotar 18 punts. Klemen Prepelic, que va sumar 19 punts, i Alen Omic, que va aportar 12 punts i 7 rebots, també van tenir un protagonisme important en el triomf local.

“Estem en un moment molt dolç. Estem jugant molt bé i volem augmentar la ratxa. L’explicació és que som un equip, un bloc molt compacte. Tothom suma i això es nota en partits difícils com aquest”, va recordar Albert Ventura, capità de la Penya. “Aconseguir set victòries seguides a la Lliga Endesa és molt important. Hem patit durant alguns moments contra un gran rival, però hem fet una bona defensa i hem anotat quan necessitàvem fer-ho. Cada triomf és col·lectiu i crec que tothom està aportant coses interessants”, va opinar Neno Dimitrijevic.

La Penya va arribar a perdre per 13 punts de diferència (25-38), però va reaccionar amb un parcial de 22-2 que va capgirar el marcador (47-40). El partit va arribat empatat als últims minuts (71-71), quan els badalonins van saber gestionar millor els nervis. Un total de 6.449 aficionats van veure el partit en directe. El club verd-i-negre va aprofitar el descans per presentar tots els conjunts del seu planter.

Àlex Mumbrú, entrenador del RETAbet Bilbao Basket i exjugador del Joventut, va elogiar el joc de la Penya, però també va criticar l’arbitratge. “Hem patit algunes decisions que no sé si són encertades. Ens han xiulat dues tècniques. El nivell de rigorositat ha sigut massa alt i això ens ha desestabilitzat mentalment”, va opinar.

Nikola Mirotic

El Barça, colíder (103-71)

El Barça va aprofitar la contundent derrota del Madrid a Saragossa (84-67) per superar l’Iberostar Tenerife (103-71) i igualar l’equip blanc a la primera posició de la classificació de la Lliga Endesa. Després de la mala imatge de divendres, l’equip blaugrana va fer un partit seriós per assegurar-se la victòria. La seva producció ofensiva va ser regular.

El mallorquí Àlex Abrines no va disputar el partit per motius personals i el seu lloc a la convocatòria el va ocupar el jove Leandro Bolmaro, que va sumar 7 punts. A més, Artem Pustovyi va tenir més minuts que de costum en una nit en què Svetislav Pesic va controlar les càrregues físiques dels seus jugadors. Ante Tomic es va treure el regust negatiu del duel contra el CSKA i va anotar 14 punts per celebrar el seu 400è partit a la Lliga Endesa. Els 12 jugadors del conjunt culer van anotar almenys 4 punts en un duel que va servir per recuperar la identitat col·lectiva i treballadora de l’equip.

El Barça va controlar bé el partit contra un rival que durant molts minuts no va perdre de vista la possibilitat de guanyar al Palau Blaugrana. El partit, de fet, no es va trencar fins a l’inici de l’últim període, quan l’equip blaugrana va construir-se una diferència de 27 punts (90-63). L’Iberostar Tenerife, que va encaixar un parcial de 15-0, va estar cinc minuts sense anotar.