El nom de Joan Laporta també apareix als 'paradise papers'

L'expresident qualifica la informació d'"enganyosa" i "malintencionada" 

El nom de Joan Laporta també apareix als 'paradise papers'. El que va ser expresident del Barça, a més d'exdiputat al Parlament i antic regidor de l'Ajuntament de Barcelona, va ser soci fins a l'agost en una societat opaca a Malta d'una empresa muntada amb Pini Zahavi, un dels agents de futbolistes més destacats i que va participar en el fitxatge de Neymar per al PSG, aquest estiu.

D'acord amb els documents que publiquen La Sexta i 'El Confidencial', Laporta i Zahavi, a més d'altres inversors, van crear una empresa el 8 de febrer del 2016 amb un capital de 1.500 dòlars (1.294 euros), repartit en 10.000 accions. Laporta en controlava 500 i Zahavi, 330.

Aquesta societat pretenia gestionar "una escola virtual que donés lliçons online als esportistes a través de fotografies d'entrenaments, així com amb aplicacions tecnològiques". A més, pretenia "adquirir i disposar de propietats i immobles" amb la possibilitat de "tancar acords en relació amb el negoci de la companyia".

Laporta ha explicat a través de les xarxes socials aquesta informació, que ha qualificat "d'enganyosa" i "malintencionada". L'empresa es va dissoldre l'estiu del 2017, ja que no es van complir els objectius pels quals havia sigut creada, ha dit.