BÀSQUET - COPA DEL REI
Esports 12/02/2013

Joan Creus, l'arquitecte d'un Barça Regal que no falla

De moment encara no ha renovat i acaba contracte aquest estiu

àlex Gozalbo
2 min

BarcelonaJoan Creus, el discret i tímid arquitecte d'aquest Barça Regal que ha guanyat deu títols amb Xavi Pascual com a entrenador, acaba contracte aquest estiu, i de moment encara no ha renovat. El secretari tècnic té la confiança absoluta del club, des de Joan Bladé (el directiu responsable de la secció) fins a Joan Carles Raventós (el director de les seccions).

El missatge del club és clar i no admet equívocs: "Joan Creus renovarà quan ell vulgui". Fins i tot en els moments en què els resultats no han acompanyat el Barça Regal, que s'ha mostrat molt irregular a la Lliga Endesa, el secretari tècnic ha continuat treballant en perfecta harmonia amb tots els estaments de l'entitat blaugrana, que li atorga a ell el mèrit del fitxatge de Brad Oleson.

Joan Creus no va renovar a principi de temporada, quan Xavi Pascual va signar l'ampliació del seu contracte fins a l'any 2015. Cansat de sentir crítiques, el secretari tècnic va decidir esperar que el projecte funcionés. Un exercici de responsabilitat que diumenge va rebre un premi amb el títol de la Copa del Rei aconseguit a Vitòria.

"Quan tocava guanyar, ho hem fet. Malgrat que estem reestructurant la secció, seguim guanyant. Les notes es posen a final de temporada", ha dit Sandro Rosell. El president del Barça es va desplaçar diumenge per acompanyar l'equip a la final contra el València Basket.

La secció de bàsquet, des del cos tècnic fins als jugadors, creu que les crítiques rebudes han sigut exagerades. "Han sigut una mica injustos amb nosaltres, alguns comentaris m'han semblat avantatgistes i interessats", va reconèixer Xavi Pascual als micròfons de Catalunya Ràdio.

Paràmetres actuals

Eduard Coll, directiu responsable de la secció d'handbol del Barça, va assegurar fa uns dies que l'equip de bàsquet seguirà amb el mateix model i, a diferència de les altres tres seccions, no es quedarà sense la figura del secretari tècnic. "La secció de bàsquet té una estructura i un pressupost diferent", va dir.

El Barça no creu que la renovació de Joan Creus sigui un problema econòmic, ja que el contracte del secretari tècnic s'ajusta als paràmetres actuals de la secció. El club confia que, després de sortir reforçat de la Copa del Rei de Vitòria, l'exbase consideri que ha arribat el moment de concretar la seva continuïtat.

"Necessitem una mica de temps, el camí que ens espera fa pujada. Estem apostant per jugadors joves i això exigeix paciència", va dir a l'inici de la temporada Joan Creus, un secretari tècnic que treballa colze a colze amb Xavi Pascual. "L'un no s'entén sense l'altre. Formen una parella de feina indivisible", recorda Joan Bladé.

stats