En breu
Esports 07/01/2013

Joan Barreda guanya la segona etapa i se situa líder en motos

Martí Molina
1 min
Joan Barreda guanya la segona etapa i se situa líder en motos

El castellonenc Joan Barreda es va situar líder del Dakar en la categoria de motos després d'imposar-se en la segona etapa de la prova -una especial de 242 quilòmetres, amb recorregut circular i sortida i arribada a la localitat peruana de Pisco-. El pilot de Husqvarna va completar el recorregut amb 3 minuts i 16 segons d'avantatge respecte a Joan Pedrero (KTM), mentre que Jordi Viladoms va ser vuitè. Amb aquests temps, Barreda encapçala la general amb 5 minuts i mig d'avantatge sobre el portuguès Ruben Faria (KTM) i 6.58 sobre el francès David Casteu (Yamaha), mentre que Cyril Despres, vigent campió de la prova, és quart, a 8.50.

En cotxes, el triomf a l'etapa va ser per a Stéphane Peterhansel (Mini), que també va passar a encapçalar la classificació sobre quatre rodes. El francès, deu cops guanyador del Dakar, va imposar-se en el primer test al desert, i ara té dos minuts i mig respecte al sud-africà De Villiers (Toyota). En canvi, Joan Nani Roma (Mini) va tenir problemes i va perdre 24 minuts respecte al seu company d'equip, i ara és dotzè a la general. En quads, el líder és l'argentí Marcos Patronelli, mentre que en camions l'holandès De Rooy encapçala la general.

Avui els pilots disputen la tercera etapa, de 243 quilòmetres cronometrats -i 100 més d'enllaç entre les localitats peruanes de Pisco i Nazca-. Un recorregut que es farà principalment pel desert, i on les dunes seran les protagonistes.

stats