Esports 15/11/2017

Jessica Vall, nou rècord d'Espanya de 100 i 200 metres braça

La nedadora catalana ha sigut quarta als 100 braça a Tòquio

Jessica Vall, durant el Mundial d'Hongria aquest estiu

BarcelonaLa barcelonina Jessica Vall, després de batre dimarts el rècord espanyol de 200 braça en piscina curta, ha batut avui el de 100 braça durant la prova de la Copa del Món de natació que es disputa a Tòquio.

La barcelonina ha sigut quarta a la final i ha marcat un registre d'1:05.44, 38 centèsimes menys que l'anterior rècord, en poder de Marina García (1:05.82) des del 2012, quan el va batre a Chartres (França). Vall, que havia marcat 1:05.85 en les sèries, s'ha quedat a un pas del podi en aquesta prova, la guanyadora de la qual ha sigut la russa Iúlia Efimova (1:03.90), davant de la jamaicana Alia Atkinson (1:04.15) i la japonesa Kanako Watanabe (1:05.44).

La nedadora catalana havia participat anteriorment en els 100 estils, on ha aconseguit el setzè temps de les participants amb 1:02.66, lluny del límit nacional en poder de Duane Da Rocha (1:00.80) des del 2014.

En la segona i última sessió al Tatsumi International Swimming Center, s'han aconseguit dos rècords de la Copa del Món de piscina curta: un la sueca Sarah Sjöstrom en els 100 papallona (55.07) i l'altre el japonès Daiya Seto en els 400 estils (3:57.66). També s'han batut tres rècords del món júnior, dos de la japonesa Rikako Ikee (57.75) en els 100 estils i en els 100 papallona (55.99), i el tercer de la xinesa Li Bingjie en els 400 lliures (3:59.13).

Jessica Vall va ser cinquena a la final de 200 metres braça a la prova de la Copa del Món de natació de dimarts, on va establir un nou rècord d'Espanya en piscina curta, amb un registre de 2:19.80. La catalana, que compartia l'anterior plusmarca amb Marina García (2:20.57), va rebaixar el seu millor temps en una gran cursa.