ESPANYOL
Esports 05/06/2013

Aguirre: "El dia a dia ha fet que em quedi al club. El president sempre m'ha ajudat"

El tècnic ha assegurat que ja fa dies que treballa per preparar la temporada vinent juntament amb el director esportiu del club, Òscar Perarnau

N.g.
2 min
Collet, Aguirre i Perarnau, durant la roda de premsa de renovació del tècnic de l'Espanyol

BarcelonaJavier Aguirre seguirà un any més dirigint l'Espanyol. El tècnic mexicà ha explicat que "el dia a dia" és una de les coses que l'han ajudat a decidir-se per renovar una temporada més amb el club blanc-i-blau.

"El nostre projecte segueix endavant i ja estem treballant per a la temporada vinent", ha dit Aguirre, que ha assegurat que quan es va assolir la permanència ja havia estat en contacte amb Òscar Perarnau, el director esportiu del club, per començar a preparar l'any següent. "És important mantenir una estructura, perquè hi ha un camí fet", ha comentat. Aguirre, que ha dit que des del primer dia s'ha sentit "com un més", ha deixat clar quin ha de ser l'objectiu per a la temporada vinent: "El primer objectiu és claríssim: seguir amb aquesta ratxa d'anys a Primera Divisió".

Sobre la seva renovació, Aguirre ha dit que fa dos mesos no estava interessat a parlar d'aquest tema, però ha afegit: "Tenia un objectiu i havia de centrar-me a aconseguir-ho".

El president del club, Joan Collet, ha recordat que des de l'entitat sempre havien dit que, un cop estigués l'equip salvat, començarien a parlar de la renovació del tècnic. "Hem parlat molt amb Aguirre. No es tractava només d'un tema econòmic, sinó d'altres vessants relacionats amb el club", ha comentat el president, que ha explicat que tenien clar que Aguirre era "la persona que havia de liderar l'equip aquesta temporada".

Per la seva banda, el director esportiu de l'Espanyol, Òscar Perarnau, ha dit que per renovar el tècnic han "fet una valoració tenint en compte dos vessants: la gestió humana i de plantilla i l'esportiva". "La nostra primera opció era Javier Aguirre. No hem tingut contacte amb cap altre entrenador", ha afegit Perarnau. El director esportiu també ha estat preguntat per la renovació d'alguns dels jugadors del primer equip. Sobre Verdú, ha dit: "La predisposició és bona, però no serà fàcil. Es decidirà en els propers dies". De fet, Perarnau ha comentat que l'objectiu és "fer un equip el més competitiu possible", tot i que ha apuntat que des del club són conscients que caldrà adaptar-se "a la situació global del club i del futbol en general, que no és fàcil".

"S'ha fet molta feina. Ara tenim 23 jugadors amb fitxa per a la temporada que ve", ha recordat Perarnau, que ha explicat que vol formar "un planter més competitiu". Sobre l'equip de l'any vinent, el president, Joan Collet, ha afegit: "La nostra prioritat és tocar molt poc aquest equip, però és probable que hàgim de fer alguna cosa, però sense les urgències d'altres anys".

stats