Esports 03/11/2012

Javi Varas: "Estic fart que tothom em recordi l'aturada a Messi"

Albert Vilardaga
2 min
Javi Varas,  el porter del Celta de Vigo.

Javi Varas (Sevilla, 10 de setembre del 1982) està cedit pel Sevilla al Celta. La temporada passada va ser l'heroi de l'empat a zero que va arrencar el Sevilla del Camp Nou després d'aturar un penal a Messi al temps afegit. Aquesta nit torna al Camp Nou.

Com afronta el Celta el partit contra el Barça?

Venim d'una derrota a la Copa contra l'Almeria, en un partit que no vam jugar malament, però ens vam veure molt condicionats per l'arbitratge. A la Lliga venim d'aconseguir un punt meritori contra el Deportivo i venim a Barcelona a jugar amb les nostres armes en un camp molt complicat, d'on sabem que s'escapen molt pocs punts, però sóc optimista i crec que podem treure'n alguna cosa.

El Celta encara no sap el que és puntuar lluny de Balaídos aquesta temporada.

És cert, per ara a casa estem fent bé la feina i se'ns han escapat molt pocs punts, però de moment lluny de Balaídos ens està costant sumar, tenim aquesta assignatura pendent, en som conscients i estem treballant per solucionar-ho. Sabem que no visitem el camp més propici per canviar la nostra dinàmica de resultats fora de casa, però jugar al Camp Nou també és un plus per a l'equip, perquè poder puntuar aquí és una motivació important.

Javi Varas ja sap el que és puntuar al Camp Nou: l'any passat, amb el Sevilla, hi vas empatar a 0.

Tinc un bon record d'aquell partit, però no és el millor record que tinc del Camp Nou, perquè allà hi vaig guanyar la Copa del Rei amb el Sevilla i això no ho oblidaré mai. Per sort hi he pogut jugar moltes vegades, és un camp molt complicat, però si es fan bé les coses segur que tindrem alguna opció.

Però vas aturar un penal a Messi en el temps afegit.

Sí, però estic una mica fart d'aquest tema, fa un any que tothom em recorda aquell penal... Jo he intentat deixar-ho una mica de banda, crec que Javi Varas és més que aquella aturada. He jugat més partits a Primera Divisió i crec que n'he fet de molt millors, però la gent sembla que només recordi aquell partit. És un bon record que tinc, però esclar, a escala mediàtica va ser aturar un penal a Messi en el temps afegit, quan el partit anava empat a zero i que va suposar que ens poguéssim emportar un punt del Camp Nou, però ja està, la magnitud que s'hi va donar va ser exagerada.

Aquest any estàs cedit pel Sevilla al Celta. Com va l'adaptació?

Per ara estic molt content, l'afició m'ha tractat molt bé des del primer dia que vaig arribar, els companys han fet que la meva adaptació fos molt fàcil, em sento molt estimat al club, estic aprenent molt d'aquesta nova experiència i la veritat és que crec que la decisió que vaig prendre a l'estiu va ser una decisió encertada.

¿Va ser difícil prendre la decisió de deixar Sevilla?

Moltíssim, allà hi vaig deixar molts amics i també la família. Pràcticament tota la meva vida havia jugat al Sevilla, i els primers mesos lluny de casa mai són fàcils, però aquesta experiència està sent molt positiva i estic segur que això m'ajudarà a créixer com a persona i com a futbolista.

stats