BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 11/11/2012

Jaume Ponsarnau: "La motxilla de zero victòries ens pesa, però millorarem"

Evolució "Cada dia hem sigut millors, però encara no hem demostrat que podem guanyar partits" Palau "El partit que volem ha de ser sòlid i incòmode per a ells"

àlex Gozalbo
2 min
Jaume Ponsarnau, l'entrenador de l'Assignia Manresa, al Nou Congost després de l'entrenament de l'equip.

L'Assignia Manresa buscarà aquest migdia (12.30 hores, Esport3) la primera victòria de la temporada al Palau Blaugrana, on es trobarà amb un Barça Regal que també necessita el triomf. Jaume Ponsarnau analitza l'inici de temporada del seu equip.

Quin grau de preocupació tens?

Acumulem unes quantes derrotes, però el més greu és que no acumulem victòries. Cada dia hem sigut millors, però encara no hem demostrat que podem guanyar partits. Ens falta un petit pas, però ara estic més convençut que fa tres jornades.

Com s'ha arribat a un 0-6?

A l'hora de fer l'equip considerem una sèrie de factors que ens han d'aportar equilibri i ens han d'ajudar a competir des de la primera jornada. Javi Rodríguez i Josh Asselin coneixien la Lliga i el club, però han tingut problemes físics. Alguns dels jugadors de la temporada passada que havien de fer un canvi de rol no l'han fet. Álex Hernández l'ha fet, però a Adam Hanga i Haukur Palsson els està costant més. Hem vist que potser ens hem equivocat i hem fet passos massa ràpids que han posat en risc l'equilibri de l'equip. Els nous han d'aprendre coses, com adaptar-se al nivell defensiu de la competició, però s'han adaptat força bé. És cert que l'equip no ha sigut tan competitiu com voldríem, però ha sigut competitiu.

Com es pot abandonar aquesta situació?

Portem una motxilla de zero victòries que ens pesa, però millorarem. És important que l'oblidem i que focalitzem la nostra atenció en la millora defensiva i a atacar millor. Si ho fem, tard o d'hora aprendrem la manera de guanyar els partits.

Hi ha marge per fitxar?

No ens plantegem res perquè sabem que al mercat no hi ha gaires coses que ens puguin ajudar a millorar. Si fas un canvi, és molt important encertar. Aquest grup és el que treballa millor des que sóc entrenador a Manresa i és un risc fer canvis.

Quina és la clau per competir amb clubs que tenen més diners?

Intentem fer apostes per joves o per jugadors que vénen d'una trajectòria no gaire bona. Així gastem poc i, a més, alguna operació ens pot sortir com a inversió si acabem traspassant el jugador.

Com es pot guanyar al Palau?

El partit que volem ha de ser sòlid i incòmode per a ells. Tenen un atac molt ric, però cal estar bé sobre els seus focus prioritaris. Arriscarem i apostarem que no tinguin encert en altres aspectes. L'atac ha de ser agressiu i moure la seva defensa.

Has entrenat més partits que cap altre tècnic a Manresa.

És una cosa no buscada que només es pot portar a terme si ets coherent. El grup de jugadors ha de ser flexible i ha d'anar canviant per crear noves dinàmiques. Si no, les estructures s'encarcaren.

Quant temps li queda al teu cicle?

La lògica et porta a pensar que no s'allargarà gaire més. Com més temps fa que hi ets, menys temps et queda per marxar, però no tinc al cap una data límit.

stats