NBA
Esports 20/01/2013

Jason Kidd: "Ricky Rubio té un talent especial"

Objectiu "Els aficionats del Madison Square Garden es mereixen veure el seu equip lluitant per l'anell" Futur "Crec que jugar a Europa seria una experiència interessant i divertida"

àlex Gozalbo
3 min
Jason Kidd, base dels New York Knicks, supera Kawhi Leonard, dels Spurs.

Tenir 39 anys li permet dominar el joc a la pista, però també tot el que es mou al seu voltant. Els New York Knicks sabien què fitxaven quan van apostar per Jason Kidd i, de moment, no està decebent. El base no vol retirar-se amb tan sols un anell de campió, i en vol un altre.

Jason, per a què serveix jugar un partit de la temporada regular en una ciutat com Londres?

Crec que és una oportunitat meravellosa per acostar una experiència real de la NBA als aficionats europeus, que cada cop ens segueixen més. El joc és global i tenim fans arreu del món que hem de cuidar.

Quina valoració fas de com va anar el partit?

Molt bona. La resposta del públic va ser impressionant. L'O Arena estava ple i la gent s'ho va passar bé. A més, nosaltres vam aconseguir una victòria important per continuar creixent.

¿No hi ha risc de pagar el cansament d'un viatge tan llarg?

Nosaltres som professionals i estem preparats per competir on ens diguin. Entre el partit de Londres i el següent, que és contra els Brooklyn Nets, hi ha temps per descansar i per recuperar forces, no pateixis.

Tu has jugat una final de la NBA i saps què es necessita per guanyar l'anell. ¿Els Knicks estan preparats per fer-ho?

Hi ha moltes coses d'aquest grup que em recorden els Dallas Mavericks. L'equip té talent i compta amb gent com Melo Anthony, Amar'e Stoudemire i J.R. Smith. Crec que sap competir i que estarà preparat per fer-ho quan arribi el moment clau de la temporada.

La temporada de Melo Anthony és molt bona.

Sí, crec que és una de les claus dels bons resultats i és una estrella que lluitarà per aconseguir el premi a millor jugador (MVP).

Tens de company de posició Pablo Prigioni. Com us pot ajudar a millorar el nivell de l'equip?

Pablo Prigioni és el millor! És un jugador increïble. Diuen que és un rookie [debutant], però no en té res de rookie . Fa molts anys que competeix a un gran nivell i sap com fer-ho. M'encanta veure'l quan juga molts minuts, perquè millora el nivell de l'equip. Treu partit de cada acció.

Quin ha de ser el vostre objectiu?

Lluitar per l'anell. Els aficionats del Madison Square Garden es mereixen veure el seu equip lluitant per l'anell. La meva missió, com la de Tyson Chandler, és aportar l'experiència necessària per competir contra els millors.

Quina és la clau per seguir jugant als 39 anys?

Jo em passo moltes hores al gimnàs i intento cuidar-me. A més, escolto els consells que em donen els entrenadors perquè sempre hi ha coses a millorar. Mike Woodson, per exemple, m'ha ajudat a entendre alguns detalls del joc que són importants. He après de tots i cadascun dels tècnics que he tingut.

Tu que n'ets fan, com estàs veient Ricky Rubio aquest any?

Està treballant molt intensament per recuperar-se de la lesió. Ricky Rubio és un jugador amb un talent especial, que entén el joc més bé que ningú i que pot passar molt bé la pilota, millor que cap altre a la NBA. Sap a qui i quan fer arribar la pilota, i això és molt important.

Sempre has dit que t'agrada el futbol. ¿Tens temps de seguir els partits?

Sí, és un esport que em diverteix molt. L'altre dia vaig aprofitar a Londres per anar a veure el partit del Chelsea i m'ho vaig passar molt bé. També vaig passar per l'entrenament del Tottenham Hotspur. Als Estats Units el futbol cada vegada és més conegut i popular, no és com abans. Crec que Londres és una ciutat que viu amb intensitat els esports.

¿No t'has plantejat mai jugar a Europa?

Sí, un grapat de vegades. Jugar a Europa seria una experiència interessant i divertida. No sé si mai tindré l'oportunitat de fer-ho, però no ho descarto. Barcelona? És una ciutat que m'encanta i on he jugat. Segur que ara mateix no hi plou allà, oi?

stats