MUNDIAL DE FUTBOL FEMENÍ
Esports 18/07/2011

El Japó guanya el 'soccer' i es corona campió del món

El Japó va guanyar als penals la final del Mundial femení després d'empatar 2-2 amb els Estats Units. El partit va ser espectacular i tanca un campionat que canviarà el rumb del futbol femení.

Les jugadores japoneses es van tornar boges d'alegria després de marcar el penal decisiu en la final del Mundial femení.

Barcelona.L'habilitat de la portera Kaihori des dels onze metres va convertir la selecció del Japó en nova campiona del món, després de vèncer els Estats Units en la tanda de penals (3-1) a la final del Mundial femení d'Alemanya.

El combinat nipó, inesperat campió, va culminar amb la copa un torneig meravellós. Les nageshiko , tot i no jugar el seu millor partit a Frankfurt, van anar sempre a remolc però van superar la força del soccer . Les nord-americanes van perdonar moltíssim i no van poder revalidar un títol que han guanyat dos cops.

La final va ser vibrant. El temps reglamentari va acabar amb empat a un gol després de les fuetades d'Alex Morgan al minut 69 i de Miyama al 8. A la pròrroga, un gol de Wambach al minut 103 va apropar el títol a les nord-americanes, però Sawa, a tres minuts del final, va forçar els penals decisius.

Miratge o realitat?

I és que el d'Alemanya serà el Mundial de la visibilitat per al futbol femení, el punt d'inflexió cap a un futur que permeti que, en la pròxima edició al Canadà el 2015, totes les participants puguin ser totalment professionals, i no com ara. Són moltes les marques de roba, cotxes o productes cosmètics que s'han implicat amb algunes jugadores per convertir-les en noves icones mediàtiques del seu sector.

També serà el Mundial que destaparà l'altíssima qualitat tècnica de les futbolistes, el del descobriment, per al gran públic, de l'electricitat de l'australiana De Vanna, la màgia de la francesa Necib, l'elegància de la sueca Schelin i la força de l'americana Wambach. I de tantes altres més.

Serà el Mundial, també, dels rècords televisius arreu del món. Quotes de pantalla superiors al 50% a Alemanya -amb pics, fins i tot, del 61%, un èxit sense precedents-, seguiment massiu també a les televisions de França, aprofitant que les bleues , quartes, van acabar dissabte un campionat excepcional, i milions d'espectadors seguint per cable i internet la participació de les seves a Àsia o Amèrica.

Serà, sobretot, el Mundial dels estadis plens, amb una mitjana de 26.428 espectadors en cada partit. Aquesta xifra només quedarà superada per les aconseguides als Estats Units en l'edició del 1999, en l'any del boom de Mia Hamm, i a la Xina el 2007, quan es van superar àmpliament les 30.000 persones per partit a cada seu.

Tot i que Alemanya, que confiava que la seva selecció, campiona en les dues edicions anteriors, dominaria novament el torneig, va caure a quarts, les campanyes publicitàries que van empaperar els carrers, van servir per omplir totes les seus amb aficionats engrescats a l'espectacle. Jugués qui jugués. A l'estadi, als bars o davant pantalles gegants. S'acaba el Mundial, però la febre del futbol femení vol continuar.