06/06/2013

James Bond no és del Barça

2 min

El director de cinema Sam Mendes ha pensat que Penélope Cruz podria ser la nova noia Bond . Quan es rodi la pel·lícula l'actriu manxega ja tindrà els 40 i serà la nòvia de James Bond més granadeta que s'hagi vist mai a la pantalla. He pensat en la Penélope llegint Quasi tota la veritat , el llibre de Josep Maria Minguella. Explica que dues nits després de guanyar les eleccions del 2003, el nou president Joan Laporta sopava al jardí de cal Minguella -a l'upper upper Diagonal- i l'amfitrió li va fer una pregunta al nou president del Barça. "Què penses fer amb el Valero Rivera?" "Ara sóc el 007, tinc llicència per matar", va respondre Laporta, referint-se al tècnic de l'handbol, que era un home estretament lligat a Núñez i que havia fet campanya pel candidat Martínez Rovira.

Arrasar amb el passat perquè sí no és recomanable. Les ràtzies d'aquesta mena podrien ser injustes, infantils i sectàries. Dimarts a la nit en vam tenir un altre possible cas digne, si més no, de reflexió. Després de cinc anys, el club ha decidit prescindir del fisioterapeuta Emili Ricart. A les xarxes socials va córrer, a l'instant, que a Emili Ricart se'l feia fora del Barça per ser amic de Guardiola. El club assegura, en canvi, que l'adéu de Ricart és estrictament per criteris tècnics i per motius professionals. Ens ho podem creure o podem continuar especulant, que encara és de franc. A vegades hi ha contractes que, quan s'acaben, no es renoven. A la vida aquestes coses passen, no només a la televisió.

Si el Barça hagués de purgar tota l'herència de Guardiola o tot el que fa olor de Pep d'entrada seríem uns imbècils i, segon, no acabaríem mai. Andoni Zubizarreta és el director esportiu perquè a Guardiola li va semblar el més indicat de la proposta que li va fer Rosell. Vilanova, Roura i Altimira eren els amics golafres que el van assistir durant els quatre anys a la banqueta i ara duen, amb èxit, les regnes de l'equip. Pere Guardiola, el germà, ara mateix és notícia per la continuïtat o no de Thiago Alcántara, el seu representat. Josep Maria Orobitg, que precisament va començar com a assessor fiscal en el despatx de Minguella fins que va decidir volar sol, no només representa un bon estol de jugadors sinó que és l'agent que negocia en nom de Vilanova amb el Barça i en nom de Guardiola al Bayern. Podríem continuar fent l'inventari del llegat que el Pep va deixar en quatre anys al Barça i trobaríem moltes restes al vestidor (Pedro, Busquets, Cesc…) i al Museu (3 Lligues, 2 Champions, 2 Mundials). Decapitar tot el que fa olor de passat seria un signe de perversió mental i fóra tirar-se pedres contra la pròpia teulada del Barça. Qui perd els orígens perd la identitat, i no ens ho podem permetre. James Bond que guardi la pistola, més vodka martinis i més penélopes .

stats