PRIMERA DIVISIÓ
Esports 03/05/2011

Iván Alonso rescata el somni

L'Espanyol es reenganxa a la lluita per Europa després de derrotar un suau Athletic amb gols d'Osvaldo i Iván Alonso. Els de Pochettino són ara a tres punts de la setena posició que ocupen els bascos.

Natalia Arroyo
Verdú i Osvaldo celebren el primer gol de l'Espanyol. Susaeta va empatar per a l'Athletic abans del descans, però Iván Alonso va fer el 2-1 definitiu.

Cornellà de Llobregat.L'Espanyol va aconseguir ahir un triomf que el manté viu i esperançat en la lluita per entrar a Europa, després de derrotar un Athletic conformista i tou.

No es pot dir que el marcador al descans fos injust. L'1-1 responia igual a la verticalitat ofensiva dels locals i a la superior possessió de la pilota dels visitants. L'Espanyol va obligar l'Athletic a elaborar joc, a construir els atacs de manera pacient, i el va esperar ben recollit, intentant amagar les esquerdes defensives que l'hàbil Muniain descobria de tant en tant, cosa que neguitejava l'afició. Pochettino confiava tota la inspiració en atac al tàndem de final de temporada format pel rescatat Iván Alonso i Osvaldo. Profunds, directes, contundents a la pilota dividida, d'ells va viure un seriós i consistent Espanyol el primer temps.

Curta alegria

Va ser el conjunt blanc-i-blau qui més va xutar, però Gorka va resoldre bé dues accions davant Iván Alonso en l'un contra un i Javi Márquez des de lluny. Al minut 35, però, no va poder fer res quan Osvaldo va convertir en gol una pilota solta dins l'àrea. Faltaven deu minuts i semblava que l'equip podria sobreviure amb l'avantatge abans del pas per vestidors quan, Susaeta va marcar un golàs de falta. L'acció va ser molt protestada pels locals, que es queixaven a Teixeira Vitienes que no mesurava igual les faltes d'uns i altres i que, fins i tot, va passar per alt un penal clar de Gorka sobre Iván Alonso abans del descans.

El coratge de l'uruguaià

La segona meitat va tenir menys ritme que la primera, sobretot a mesura que a l'Espanyol se li van anar esgotant les forces i l'Athletic va començar a especular amb l'empat. L'entrada de Llorente va focalitzar l'atac basc en l'estratègia de despenjar pilotes, però la jove defensa periquita va solucionar el tràmit amb força i un sorprenent control.

Però qui realment va posar experiència al matx va ser Iván Alonso. L'uruguaià va multiplicar-se fent tasques de davanter, de mitja punta i de pivot defensiu i va tenir, fins i tot, temps de posar la punta del peu en un xut desviat d'Osvaldo per donar un triomf que és mitja vida i mig somni europeu, per a l'Espanyol.