PRIMER EQUIP
Esports 30/05/2012

Isaac Cuenca, l'última lesió greu d'un mes de maig fatídic

Isaac Cuenca té una lesió al menisc extern del genoll dret i serà sotmès dijous a una artroscòpia terapèutica. El jugador de Reus podria estar entre cinc setmanes i tres mesos de baixa.

T. Padilla / L. Valls
3 min
Isaac Cuenca ha debutat aquesta temporada amb el Barça gràcies a Josep Guardiola.

BARCELONA.El jugador del Barça Isaac Cuenca va saber ahir que té una lesió més greu del previst i que haurà de ser operat. Cuenca se suma a les baixes de Carles Puyol, Dani Alves, Cesc Fàbregas i Thiago Alcántara, unes baixes que ha anat patint el primer equip del Barça durant un mes de maig negre en aquest aspecte. Concretament, el jugador de Reus té una lesió al menisc extern del genoll dret i els serveis mèdics del club van comunicar que dijous se li farà una artroscòpia terapèutica.

Un cop finalitzada la intervenció, cap a les 18 hores, els doctors Ramon Cugat i Ricard Pruna, els encarregats de fer l'artroscòpia, parlaran en roda de premsa al Camp Nou. En funció del resultat de l'operació, el temps de baixa podria variar, però el blaugrana podria estar entre cinc setmanes i tres mesos inoperatiu.

El preu de l'esforç

Aquesta temporada els jugadors del primer equip del Barça han disputat un total de 69 partits oficials (entre Lliga, Copa del Rei, Lliga de Campions, Mundial de clubs, Supercopa d'Espanya i Supercopa d'Europa), als quals cal sumar els partits que han jugat amb les seves seleccions. Durant aquests onze mesos sense parar, alguns dels futbolistes han patit lesions a causa d'aquest esforç. Sergio Busquets fins i tot ha decidit renunciar a participar en els Jocs Olímpics.

Durant les últimes setmanes de Guardiola com a tècnic del primer equip, el de Santpedor ha vist com diferents jugadors pagaven aquest esforç en forma de lesions. Els primers a caure van ser Carles Puyol -que va ser operat del genoll dret i estarà de baixa unes sis setmanes- i Dani Alves -que es va trencar la clavícula dreta durant un entrenament i que també estarà de baixa entre sis i vuit setmanes-. Puyol es perdrà l'Eurocopa amb la selecció espanyola, i Dani Alves alguns partits amistosos de la seva selecció, com un enfrontament amb l'Argentina de Messi. Per la seva banda, Cesc Fàbregas va patir una elongació al bíceps de la cama dreta i Thiago Alcántara un traumatisme a la tíbia dreta durant la final de la Copa del Rei davant l'Athletic.

Isaac Cuenca ja va ser el descartat durant la final de Copa. L'exjugador del Sabadell tampoc va poder participar en el partit de futbol sala benèfic que diumenge es va jugar al Palau Sant Jordi amb motiu de La Marató , i finalment els serveis mèdics han determinat que haurà de passar per la sala d'operacions. Isaac Cuenca és un dels candidats a participar amb la selecció sub-21 espanyola als Jocs Olímpics de Londres 2012, ja que ha format part de la selecció durant la fase de classificació. Tot i així, caldrà esperar a l'informe dels doctors Ramon Cugat i Ricard Pruna per determinat si el jugador de Reus estarà preparat i recuperat del tot de la lesió.

Thiago i Cesc, llestos

De la mateixa manera, Thiago Alcántara també haurà d'estar pendent de la seva evolució per saber si finalment podrà participar als Jocs Olímpics de Londres. Vicente del Bosque ja ha deixat clar que el fill de Mazinho hauria de ser un dels jugadors convocats, i de fet aquests problemes físics no haurien de ser cap problema perquè estigui a punt per a la cita de Londres, que es juga del 27 de juliol al 12 d'agost

El que sembla que no tindrà cap problema per ser a l'Eurocopa és Cesc Fàbregas, a qui només se li van estimar entre 7 i 10 dies de baixa. El maresmenc es perdrà el primer partit amistós de la selecció espanyola, però podrà jugar la fase final. Actualment, el primer equip del Barça té altres jugadors de baixa, com David Villa, Andreu Fontàs i el francès Éric Abidal. En principi, tots excepte Abidal haurien d'estar llestos per començar la pròxima pretemporada, ja a les ordres del nou tècnic, Tito Vilanova.

stats