WORLD ROLLER GAMES

Interpretar tots els papers de l’auca

Villarroya i Casadevall són coreògrafs, entrenadors i patinadors dels grups de xou petits de l’Aldea i el Maçanet

A Catalunya, el patinatge artístic té molta tradició. Són moltes les localitats catalanes, per petites que siguin, que tenen un club de patinatge. I alguns d’ells, a còpia d’hores i sacrifici, arriben a l’elit. El Mundial de grups petits de xou en mostra un bon exemple, ja que anualment situa l’Aldea i el Maçanet de la Selva al mapa.

Tercers i quarts del món, avui els toca competir de nou, aquest cop, al Palau Sant Jordi. Són pocs minuts a la pista, en què un màxim de 12 patinadors interpreten una coreografia amb la màxima coordinació possible. Curiosament, els dos clubs catalans coincideixen en un fet: el seu entrenador és també el coreògraf i, a la vegada, també és un dels integrants de l’equip. És a dir, coreografia, entrena i patina. Manel Villarroya, de l’Aldea, i Sandra Casadevall, del Maçanet, interpreten tots els papers de l’auca. “Ser la coreògrafa i entrenar és complicat. I patinar encara ho és més. Dins la pista hi ha errors que se’m passen per alt. Però la directiva del xou, l’Íngrid Almansa, m’acompanya en tots els entrenaments i també tinc ajuda externa”, indica Casadevall. Villarroya, per la seva banda, explica com va començar el projecte fa dos anys, amb l’objectiu d’arribar al Mundial de Barcelona: “Ells tenien un grup, però volien fer-ne un de més potent. L’altre noi que hi havia em va dir que, si jo hi era, es quedava. Llavors em vaig començar a preparar físicament, anant cinc dies per setmana al gimnàs!”, recorda. Casadevall destaca que, quan es treballa en equip, això no és cap hàndicap: “Si l’objectiu de l’equip és que quedi perfecte, no hi ha només un entrenador, n’hi ha dotze”.

Aquest any, el CP L’Aldea ha apostat per la coreografia Without the sun : “És una mica el reflex del meu cas. A vegades creus que pots amb tot, però cal tocar de peus a terra perquè al final et cremaràs, hi ha coses que estan per sobre teu”, diu Villarroya. El PA Maçanet aposta per Follow me, una crítica social: “Soc bastant anti-Instagram i he volgut comparar Instagram amb una secta satànica, portant-ho a l’extrem. Vull que la gent pensi i reflexioni, que es fixi on estem arribant, que un influencer es compra un jersei i tothom se’l compra igual”, relata Casadevall.

La lluita per les medalles estarà ben ajustada, amb sis equips amb possibilitats, entre els quals hi ha els dos catalans. “Acabar entre els cinc millors és l’objectiu, el somni és el podi”, apunta l’entrenadora del Maçanet, mentre Villarroya reflexiona: “Jo ja he dit als patinadors que, fent-ho molt bé, podem quedar entre el primer i el sisè. L’objectiu és acabar i que el Sant Jordi estigui de peu”.

Espanya jugarà la final femenina d’hoquei patins

La selecció espanyola femenina d’hoquei sobre patins es va classificar ahir per a la final dels World Roller Games al derrotar Itàlia (4-2). Les jugadores de Ricard Ares van haver de remuntar per arribar a la final i no va ser fins a la pròrroga que es van acabar imposant gràcies a l’encert golejador de Laura Puigdueta. L’Argentina serà el seu rival en la final. Per la seva part, la selecció masculina estava disputant la pròrroga de les semifinals contra Portugal al tancament d’aquesta edició. L’altre finalista serà l’Argentina. En l’apartat individual, Nil Llop es va penjar la seva tercera medalla. El patinador català va guanyar la plata en la final de volta esprint en categoria júnior.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF