BARÇA
Esports 01/03/2013

Interior obrirà un expedient al Barça

Els Mossos estan tancant les actes pels incidents amb les bengales

A.s.
2 min
Aquest és el moment en què la bengala cau de la zona dels aficionats del Madrid cap a la graderia plena de culers.

Barcelona.És molt possible que la conselleria d'Interior de la Generalitat obri un expedient al Barça pels incidents de dimarts al Camp Nou amb les bengales i per deficiències en el dispositiu de seguretat. Els Mossos d'Esquadra estan tancant en aquests moments les actes de tot el que va passar durant el partit contra el Madrid, i quan acabin les enviaran a la conselleria, que serà l'encarregada de decidir si obre un expedient, tot i que les imatges de la bengala són prou evidents, i es dóna per fet que el cas acabarà amb un expedient. A més, com a conseqüència, segurament el club blaugrana serà multat pel llançament de la bengala. Al marge d'aquesta possible multa de la Generalitat, la Comissió Antiviolència també podria actuar d'ofici i sancionar el Barça.

La bengala és 'blaugrana'

En un primer moment tothom va acusar els aficionats del Reial Madrid, molts amb els símbols de la penya Ultras Sur, d'haver sigut els culpables de llançar la bengala cap als aficionats del Barça, en part perquè les càmeres de televisió van captar aquest moment. Però en realitat, segons van explicar ahir diferents testimonis, i segons ha pogut confirmar l'ARA, la bengala la portaven uns aficionats del Barça que eren a la boca 421, i van ser ells qui la van llançar primer cap a la zona dels seguidors del Madrid, que, posteriorment, la van llançar cap a baix, a la segona graderia.

Avui, reunió Barça-Mossos

Segons ha explicat RAC1, el Barça va tenir una reunió interna amb els seus serveis de seguretat per mirar d'esbrinar què va passar -van examinar les imatges de televisió- i com es van poder entrar bengales a l'estadi una altra vegada. Amb la informació recopilada ahir, avui els responsables del club tindran una reunió bilateral amb els Mossos d'Esquadra i intentaran localitzar els responsables, o responsable, del llançament de la bengala que va encendre totes les alarmes al Barça.

stats