Poliesportiu

"Preparats. Llestos. Llei": una iniciativa legislativa popular vol reformar l’actual llei de l’esport

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya necessita recollir més de 50.000 signatures

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha posat en marxa una iniciativa legislativa popular (ILP) per reformar l’actual llei de l’esport i ha engegat una campanya per recollir signatures. El lema escollit és 'Preparats. Llestos. Llei'. Tot i que la proposta necessita aconseguir 50.000 signatures per tirar endavant, els seus impulsors aspiren a superar la xifra. "El nombre de signatures serà un barem per mesurar la força que té el sector", diu Gerard Esteva, president de la UFEC.

"Volem una llei que ens representi, que promogui els nostres valors i que tingui per objectiu impulsar l’esport català. Una nova llei de l’esport que millori la pràctica esportiva i el sistema de gestió de l’esport. Adaptada a la realitat i les necessitats del segle XXI", diuen els impulsors d'aquesta iniciativa. La proposta de llei de l’esport, que compta amb el suport de totes les federacions esportives catalanes, aspira a dibuixar un nou model per al món de l’esport a Catalunya que estigui més a prop dels estàndards internacionals en auge a Amèrica i els països nòrdics. Segons els seus impulsors, redueix el pes i el cost de l’administració pública en aquest sector, formula una única entitat paraigua representativa del sector, permet una transició absoluta de les entitats esportives cap al dret privat que els correspon, garanteix la pràctica saludable de l’esport i l’activitat física per mitjà d’un sistema públic de llicència i estableix un mecanisme de finançament autònom i estable que permetrà marcar els objectius del sector a llarg termini amb independència pressupostària.
 
Les federacions han creat una llista de 10 raons per impulsar una nova llei de l'esport: igualtat efectiva de l’esport femení, tolerància zero a la violència i la discriminació, potenciació de l’esport per a persones amb discapacitat, més i millor promoció de l’esport base, millora de la tecnificació dels esportistes, conciliació entre la pràctica esportiva i els estudis, més projecció internacional, un nou model de finançament, un sector més transparent, participatiu i eficient i un nou sistema avançat, modern i europeu.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF