08/06/2016

Imperdonable regal d’un Barça que malbarata 10 punts en 3 minuts

Darius Adams, base del Laboral Kutxa, superant Joan Carles Navarro i Shane Lawal a Vitòria.

BarcelonaEl Barça Lassa va perdre ahir la primera oportunitat d’accedir a la final de la Lliga Endesa. I ho va fer de manera inexplicable en un partit contra el Laboral Kutxa (89-83) que dominava per 10 punts a menys de tres minuts del final. L’equip blaugrana va celebrar el triomf abans d’hora, va badar i va deixar que el rival anotés 31 punts en un últim període inversemblant. Quan Tomás Satoransky semblava haver resolt la situació amb una cistella a 9 dècimes del final, Ioannis Bourousis va culminar la gesta local forçant la pròrroga sobre la botzina. El pivot va acabar amb 32 punts i 10 rebots. Al temps extra, el conjunt de Velimir Perasovic va ser molt superior i es va guanyar el dret de jugar un quart partit de les semifinals, demà divendres.

Liderat per Tomás Satoransky i Àlex Abrines, el Barça Lassa va obrir una escletxa d’11 punts en el primer període (8-19). Com va passar diumenge, l’entrada de la segona unitat blaugrana va provocar la reacció d’un rival que va capgirar el marcador amb un contundent 18-4 (26-23). Amb més ganes que energia i amb Ioannis Bourousis com a referència, el conjunt basc va reenganxar-se al partit. Carlos Arroyo, que igual es bota la pilota al peu com bada en defensa, va tenir una actuació nefasta i Xavi Pascual va recórrer a Pau Ribas per assegurar-se una direcció de joc digna quan Tomás Satoransky va cometre la tercera personal. El conjunt visitant va arribar al descans amb una renda de cinc punts (32-37).

La segona accelerada del Barça Lassa va arribar durant un tercer període en què la diferència visitant va créixer fins als 10 punts (39-49). Sense brillantor però seriós, l’equip blaugrana va proposar la seva versió més endreçada per controlar l’adversari. Arribada la recta final, l’equip basc va treure l’orgull per reaccionar a cop de triple i empatar el marcador a 12 segons del final. “Teníem el partit encarrilat, però al final ho hem fet tot malament”, va reconèixer Joan Carles Navarro.

El Madrid demana repetir el partit

El València Basket i el Reial Madrid disputaran avui (21 hores, Canal+ Deportes) el quart partit de l’altra semifinal. Pedro Martínez tindrà la baixa de John Shurna, però espera poder comptar amb Antoine Diot. L’equip blanc, que domina l’eliminatòria (2-1), va demanar ahir al jutge disciplinari de l’ACB repetir el tercer partit des de l’expulsió de Sergi Llull (minut 33), ja que al·lega que va ser Trey Thompkins el jugador que va cometre la falta personal.