31/03/2013

Imanol Agirretxe: "La continuïtat d'un projecte és clau"

2 min
Imanol Agirretxe celebra el gol que va marcar contra el Barça a Anoeta i que va donar la victòria a la Reial Societat (3-2).

Li ha costat fer-se un lloc a la punta d'atac de la Reial Societat, però amb l'arribada de Philippe Montanier a la banquetatxuri-urdin viu un moment dolç. Té gol, planta i ambició. Sense el Chory Castro i Carlos Vela, avui serà un dels homes més perillosos del conjunt donostiarra.

Visiteu Cornellà-El Prat en plena ratxa guanyadora i ocupant posicions de competició europea.

Sí, estem en una situació privilegiada i ens estan sortint molt bé les coses. Afrontem els últims 10 partits amb molta il·lusió, a veure fins on arribem. Ser a dalt no és com lluitar per evitar el descens, cal guanyar molts més partits per mantenir els objectius. Però també l'Espanyol, que va tenir els seus moments difícils al principi, va ara cap amunt.

A l'equip d'Aguirre sembla que li van bé els rivals atrevits, com vosaltres. Heu de canviar alguna cosa?

Ara mateix tenim una claredat de joc molt important, i a Cornellà defensarem i mantindrem el nostre estil de joc, com hem fet fins ara.

Per això sou un dels clubs de moda.

Molts jugadors fa anys que juguem junts en categories inferiors i, amb paciència, les individualitats i el grup han anat creixent i madurant a Primera. La Reial està treballant molt bé des del planter i ara en recull els fruits.

Quina importància té Montanier en aquesta nova Reial i quina el club per haver-lo confirmat tot i els dubtes?

L'aportació del mister ha sigut molt gran. En un club que beu tant del planter, amb jugadors joves, la paciència i la continuïtat d'un entrenador són essencials. El Philippe sempre ha transmès tranquil·litat i confiança en la nostra feina, sobretot en els moments més delicats.

¿Pot traslladar-se aquesta filosofia a l'Espanyol i Javier Aguirre?

Cada cas és diferent i aquesta situació concreta no la conec. Però jo sempre he sigut partidari de donar continuïtat a un projecte, i si Aguirre està donant a l'equip el que necessita per guanyar ara, pot i mereix fer-ho en una temporada sencera.

La direcció esportiva de l'Espanyol lloa Zubieta i el futbol base de la Reial. Com és? Com funcioneu?

El club té molt ben organitzat el planter i hi aposta fort, amb diners, bons tècnics i un programa des de petits. I al primer equip s'aposta pels jugadors fets a casa.

stats