Esports 11/11/2012

Ibrahimovic, el pla B que no va acabar de funcionar

T.p.
2 min
Ibra va ser una aposta de Tito i Guardiola, però no va funcionar.

PALMATito Vilanova no s'ha plantejat mai abandonar l'estil de joc del Barça, encara que sigui per uns minuts i davant rivals enrocats en defensa. Com recordava en roda de premsa Dani Alves, el Barça ja va intentar mantenir dos fulls de ruta, dos plans, quan va aconseguir els serveis de Zlatan Ibrahimovic. El fitxatge del davanter suec era una aposta del cos tècnic de Pep Guardiola i Tito Vilanova per jugar amb un golejador centre nat, tècnicament privilegiat i amb un físic que el permetia jugar d'esquenes i rematar de cap. I malgrat que les xifres d'Ibrahimovic van ser bones a nivell de gols marcats, l'aposta no va arribar a bon port.

En partits com les semifinals de Champions contra l'Inter de Milà de José Mourinho van frustar especialment al cos tècnic, que va fer jugar el suec. Aquest però, va quedar engolit per l'ordenada defensa italiana i el partit no es va obrir una mica fins que va entrar un Bojan que els següents partits ja va ser titular. Més que el rècord del caràcter indòmit del suec, el que recorda Vilanova són les hores i dies tancat amb Guardiola buscant millorar el sistema ofensiu de l'equip, per arribar a la conclusió que la figura clàssica d'un golejador podia ser deixada de banda. Des de llavors, el Barça ha marcat més gols que mai.

Tal com va comentar ahir el tècnic català, el partit de Glasgow va deixar mal regust de boca pel resultat i les conseqüències al marcador, però no tant pel joc. Més enllà de detalls puntuals, l'equip va ser fidel al full de ruta creant moltes ocasions de gol. "Vam tenir les ocasions, vam estar ben col·locats, vam jugar bé. Estic molt content pel partit. A la segona part vam fer un 97% de possessió, i sempre molt a prop de la porteria rival. I això no sé si ho han fet gaires equips. El que va fer el Celtic no és nou, ho hem vist en 50 o 60 partits. Però la diferència és que el Celtic va guanyar. Perquè d'aquest tipus de partits, el Barça habitualment en guanya el 95%", va deixar clar Vilanova.

El pla B doncs, mai s'ha valorat. El Barça de Vilanova seguirà pel mateix camí, el que ha funcionat tant bé fins ara.

stats