BARÇA
Esports 27/03/2013

Ibra, indultat, jugarà contra el Barça

El Comitè d'Apel·lació de la UEFA li perdona un partit de sanció

A.s.
2 min
Zlatan Ibrahimovic podrà jugar els dos partits dels quarts de final de la Lliga de Campions contra el Barça.

Barcelona.El davanter del París Saint-Germain (PSG) Zlatan Ibrahimovic podrà jugar finalment l'anada i la tornada dels quarts de final de la Lliga de Campions contra el Barça. Ahir el Comitè d'Apel·lació de la UEFA es va reunir per tractar el seu cas, després que el club francès presentés un recurs la setmana passada, i finalment li ha rebaixat la sanció de dos partits a un. Com que el primer partit de càstig ja el va complir en el partit de tornada dels vuitens contra el València, ara podrà jugar l'anada dels quarts contra el Barça (2 d'abril), que en principi s'havia de perdre.

El PSG va recórrer la sanció amb l'argument tècnic que Ibrahimovic va fer la falta a Guardado (València) mentre la pilota estava en joc, mentre que l'acta del partit deia que havia comès la infracció sense la pilota pel mig. Amb aquesta escletxa legal, el Comitè d'Apel·lació de la UEFA va acceptar el recurs del club francès i ha rebaixat la sanció.

La decisió ha sigut força polèmica, sobretot a Barcelona, perquè fins ara el Comitè d'Apel·lació gairebé mai havia acceptat un recurs de cap club, i tenia fama de ser una paret. Aquest cop, però, el PSG ha sigut més hàbil i ha sabut aprofitar l'error de l'àrbitre d'aquell València-PSG a l'hora de redactar l'acta per aconseguir recuperar el seu jugador més determinant en atac per al partit vital contra el Barça.

Zlatan Ibrahimovic és un dels jugadors més temperamentals d'Europa, i més d'una vegada ho ha pagat car en forma d'expulsions. L'exemple va ser precisament la jugada que li va costar la vermella contra el València, la tercera que veu a la màxima competició europea en la seva trajectòria. El PSG guanyava per 0-2 el partit d'anada i tenia l'eliminatòria al sac, però va encaixar un gol en l'últim minut que donava vida als valencians. Per perdre temps, ja en l'afegit, Ibra se'n va anar amb la pilota a un córner a fer la jugada de Carrasco, i va rebre una entrada forta d'un jugador del València, que buscava amb presses l'empat a dos. L'àrbitre no va xiular falta, i la reacció del suec va ser posar el peu en planxa de mala manera davant l'arribada de Guardado. Va veure la targeta vermella, i el Comitè de Competició de la UEFA li va imposar dos partits de sanció.

Pedro Tomás

El president de Comitè d'Apel·lació de la UEFA és Pedro Tomás, ex director general de l'Espanyol i expresident de la LFP, i reconegut soci periquito, cosa que va aixecar algunes suspicàcies. Tomás, però, no va poder participar en la votació en el cas del recurs per la sanció d'Ibrahimovic perquè el cas afectava un equip de la lliga espanyola.

stats