Esports 21/03/2019

L'Iberojet Palma Bàsquet es llepa les ferides amb la victòria més dolça

Els mallorquins guanyen a Son Moix per 82-70 el Xocolates Trapa Palència i continuen en posicions de play-off d'ascens a l'ACB

Juanmi Mas
Imatge del partit disputat aquest dimecres a Son Moix

PalmaL'Iberojet Palma Bàsquet torna a somriure després d'aconseguir una important victòria contra

Els de Palència varen començar fort amb grans accions d'un dels MVP de la competició, Steve Vasturia i del tirador Calvin Hermansson, jugadors que varen donar un primer avantatge als visitants de 9 punts (9-18) en els primers cinc minuts de partit. L'Iberojet Palma va reaccionar de la mà d'un gran Álex Hernández, es va ficar en el partit i quedà a dos punts al final dels primers deu minuts (27-25).

El segon període del partit es mantingué molt igualat fins que un triple d'Àlex Hernández col·locà els de Félix Alonso per davant en el marcador amb un 35-34 i obligà Carles Marco a demanar temps mort. A partir d'aquest moment, els mallorquins cotitzaren a l'alça, un gran treball en defensa i un atac coral que permeté a l'equip distanciar-se i tancar la primera meitat amb un resultat favorable de 49-40.

A la segona meitat va aparèixer la millor versió dels locals. Un gran Fran Guerra tant en atac com en defensa marcà territori i l'Iberojet Palma ampliava el seu avantatge a mesura que passaven els minuts sense que l'equip visitant pogués fer res per posar-hi remei. Un triple de Marcus Gilbert deixà mig sentenciat el partit amb un 71-52 quan faltava un minut i mig per al final del quart i Son Moix feia costat als seus.

Sense abaixar els braços, els mallorquins es mantingueren forts i tancaren un tercer període brillant amb un marcador de 74-54, que va servir per deixar el partit mig sentenciat quan faltaven deu minuts per jugar.

En el darrer període, els locals varen mantenir la serietat en defensa. Passaven els minuts, i l'Iberojet Palma va aguantar bé fins al tram final, amb un resultat de 82-70 que posà l'equip en posicions de play-off i a la vuitena plaça amb un balanç de 15 victòries i 12 derrotes.

Ara, sense temps per a celebracions, l'equip ja pensa en el partit de diumenge contra un rival molt dur, l'Ourense Província Termal, que ocupa una de les posicions més altes de la classificació.