Esports 03/03/2019

L'Iberojet Palma Bàsquet és incapaç de guanyar el coer de la LEB Or (85-83)

Els mallorquins fan una passa enrere en les seves aspiracions amb una derrota a la pròrroga contra el Prat Joventut

L'Iberojet Palma Bàsquet perd 85 a 83

PalmaMal inici de partit de l'Iberojet Palma, que va sortir apàtic a la pista del Joan Busquets de Prat. El conjunt local va posar una marxa més amb un inspirat Marc Blanch que va liderar els catalans per tancar el primer quart amb un 22 a 16 en el marcador.

Els mallorquins varen sortir disposats a capgirar el partit en el segon quart. Els de Félix Alonso, amb una gran defensa, varen imposar un parcial d'1 a 7 que servia per empatar el partit a 23 punts al minut i mig de quart, fet que va obligar Dani Miret a demanar temps mort.

La reacció mallorquina no va aguantar més i de nou el Prat Joventut va recórrer a l'ofici, amb un gran Pep Ortega sobre la pintura per tornar a posar-se per davant en el marcador 34 a 29 quan només quedaven 4 minuts per al descans. Els de Félix Alonso ho varen intentar, però l'atac continuava sense fluir en el joc estàtic i això va permetre que els locals continuassin al capdavant en el marcador al final dels primers 20 minuts amb un avantatge de 5 punts (41-36).

Segona part

Es reprenia el partit i les coses no pintaven bé per a l'Iberojet Palma. El Prat mantenia un joc molt intens i l'encert en l'atac mallorquí era nul. Per sort per als balears, els de Félix Alonso varen ressuscitar gràcies a la intensitat en defensa, que va servir per retallar la diferència.

Félix Alonso dona instruccions als seus jugadors

El partit es va mantenir igualat, però amb el Prat sempre comandant en el marcador i, de fet, en els darrers instants Raven Barber va acostar l'equip a només dos punts (60-58), però un triple de camp a camp de Pol Bassas va tornar s posar el Joventut a 5 punts (63-58) al final del tercer període.

Darrers deu minuts de partit i tot per decidir. L'Iberojet Palma no estava fent un bon partit, però continuava tenint opcions. Passaven els minuts i els errors i el desencert eren constants en els dos equips. La igualtat i l'emoció es mantenien en el Joan Busquets, el minuts passaven i un triple de Raven Barber empatava el partit a 67 a poc més d'un minut per acabar.

El Prat no es va donar per vençut per poder aguantar l'empenta mallorquina però una cistella de Fran Guerra va deixar un optimista 73 a 71 a 30 segons per al final. Dani Miret va demanar temps mort i Joel Parra aprofità un nou rebot per empatar a 73. Carles Bivià ho va intentar, però no va aconseguir anotar en el darrer sospir i el partit se n'anava al temps extra.

La pròrroga

El Prat va començar la pròrroga dominant, però un triple de Kristaps Gluditis col·locava els de Félix Alonso per davant amb un 79 a 83 que va obligar el Prat a demanar temps mort. Però això no acabava aquí: el CB Prat culminava un parcial de 5-0 a favor seu que va tornar a fer saltar les alarmes amb un 84 a 83 quan mancaven 55 segons per al final. El Prat va anotar un tir lliure i l'Iberojet Palma no va aconseguir culminar les seves possessions, per la qual cosa el partit va finalitzar amb un resultat de 85 a 83.