Esports 24/01/2019

L'Iberojet Palma tomba la ratxa de l'Osca amb una gran victòria per 64 a 70

Segon triomf consecutiu dels mallorquins, que ocupen la desena posició de la LEB Or i s'acosten als 'play-off' d'ascens a l'ACB

Ara Balears

PalmaVictòria de mèrit de l'Iberojet Palma, que va aconseguir imposar-se per un resultat de 64 a 70 a la pista del Peñas Huesca, on ningú havia guanyat en tota la competició.

El partit va començar sense massa ritme però varen ser els mallorquins els que aconseguirien controlar el matx gràcies a un intens Mikel Motos que deixava el seu equip 12 a 17 quan faltaven 2.26 minuts per al final del primer període. Els d'Osca varen ser capaços de reduir lleugerament aquest avantatge i el partit arribava a la fi dels deu primers minuts amb el resultat de 14 a 17.

En el segon quart el ritme de joc es mantenia però a ambdós equips els costava anotar fins que els de Félix Alonso varen començar a créixer des de la defensa i, amb bons minuts de Raven Barber i Fede Ucles, aconseguien posar una bretxa en el marcador d'11 punts a poc més de dos minuts per al descans.

Els locals intentaven acostar-se al marcador, però el conjunt mallorquí es va mantenir molt seriós i va aconseguir arribar al descans del partit amb un avantatge de 10 punts (29-39).

La segona part

Els de Félix Alonso es mostraven molt seriosos en la defensa i en l'atac, cosa que va servir per ampliar el seu avantatge a 14 punts (33-47) 5 minuts abans del final del tercer quart.

Els locals reaccionaven aprofitant un tram d'ansietat de l'Iberojet Palma i amb un parcial de 6-0 a favor seu retallaven la distància a 8 punts (39-47), cosa que va aprofitar Félix Alonso per demanar temps mort.

El pavelló d'Osca esclatava i es tancava el tercer quart amb un ajustat 48 a 52. Els locals no es donaven per morts, però l'Iberojet Palma va donar un cop sobre la taula amb Álex Hernández per guiar l'equip i gràcies a una gran actuació de Mikel Motos i Fran Guerra, que tornaven a posar el seu equip 9 punts per damunt (50-59).

Quedaven cinc minuts i els locals tornaven a acostar-se al marcador però quan començaven a sonar les alarmes Kristaps, Gluditis i Álex Hernández varen anotar des del triple. Els últims instants de partit l'equip va aguantar bé i va aconseguir apoderar-se d'una important victòria per 64 a 70.

Anotadors

Peñas Huesca: Dani García (5), Tyler Haws (14), Agustí Sans (3), Stojan Gjuroski (10), Rauno Nurger (14) - 5 inicial - I. Johnson (11) Sr. de Blas (0), K. Karahocic (0) , L. Aukstikalnis (5), P. Hartwich (2)

Iberojet Palma: Álex Hernández (5), Carles Bivià (8), Mikel Motos (10), Fede Ucles (12), Fran Guerra (14) - Erik Quintela (0), Kristaps Gluditis (5), Raven Barber (13), Joan Tomàs (3)