Publicitat
Publicitat

BOXA

Mor als 76 anys Rubin 'Hurricane' Carter, el boxejador que va inspirar una cançó de Bob Dylan i un film

Va ser condemnat per un assassinat que no havia comès, i va passar 20 anys a la presó

L'exboxejador Rubin 'Hurricane' Carter ha mort als 76 anys víctima d'un càncer. Carter va lluitar al pes mitjà des del 1961 fins al 1966, quan va ser arrestat per un triple homicidi al Lafayette Bar and Grill de la seva ciutat natal, Nova Jersey. Després de 20 anys a la presó, Carter va ser declarat innocent.

Carter va créixer a Paterson, Nova Jersey. Després d'una vida complicada amb diferents detencions, va començar una carrera a la boxa que tancaria amb 40 combats i 27 triomfs. El 1965 va perdre el combat en què s'hauria pogut proclamar campió mundial de pesos mitjans contra Joey Giardello.

El 1966 va ser condemnat per aquell triple assassinat que sempre va defensar no haver comès. Després de rebre el suport d'importants líders de la comunitat negra i artistes, el novembre del 1985 li van donar l'oportunitat de presentar noves proves per demostrar la seva innocència. Durant el nou judici d'apel·lació, es van admetre clars elements de racisme durant el procés penal i es va verificar que es van manipular proves. El jutge, davant l'evidència, li va concedir la llibertat immediatament.

Després de sortir en llibertat va residir a Toronto, on es va dedicar a fer xerrades motivacionals, a més de ser el director de la fundació AIDWYC (Association in Defence of the Wrongly Convicted), que es dedica a defensar els drets dels presos condemnats injustament. Carter es va fer famós gràcies al film del 1999 dirigit per Norman Jewison sobre la seva vida, en el qual l'interpretava Denzel Washington. Bob Dylan li havia dedicat abans la cançó 'Hurricane', una cançó inclosa a la banda sonora del film.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/02/2018

Consultar aquesta edició en PDF