Publicitat
Publicitat

FUTBOL

Hisenda passa comptes amb els clubs

L'Agència Tributària (AEAT) ha recaptat des de començament d'any 132.900.000 euros dels clubs de futbol que mantenen els deutes més importants amb l'erari públic, dels quals 55,3 milions es corresponen a embargaments de béns o drets.

L'AEAT també va informar que l'agència ha ingressat des de començament d'exercici 329,9 milions procedents de les obligacions tributàries que els 126 clubs estan obligats a declarar. La majoria d'aquests ingressos (305,1 milions) provenen dels equips de Primera Divisió.

L'1 de gener del 2012 el deute dels clubs ascendia a 752 milions, mentre que actualment se situaria prop dels 700 milions. Des de començament d'any s'han fet 278 actuacions d'embargament: 212 d'ingressos per taquilles, 40 de drets audiovisuals, 11 de crèdits per travesses, 7 de drets federatius, 6 d'ajudes al descens i 2 d'immobles.

L'agència va assegurar que promourà mesures cautelars i embargaments als clubs que segueixin generant deute, mentre que als clubs viables els permetrà ajornar i fraccionar el deute endarrerit. Amb els 27 clubs que estan en concurs de creditors, no es poden dur a terme actuacions de cobrament. L'objectiu de l'AEAT és impedir la generació de més deute i reduir l'import del ja existent per aconseguir que a mitjà termini es posin al corrent de pagament.

Històries de superació esportiva